كاردوك
مشاوره كسب و كار كاريابي كاردوك

آيا هنوز در ايران طرح توليد و بسته بندي مربا و مارمالاد صرفه اقتصادي دارد؟ بايد گفت مناطق زيادي در ايران به لحاظ شرايط اقليمي و نوع خاك، مستعد توليد محصـولات باغي مي‌باشد. برآورد آمار جهاد كشاورزي كشور سطح بارور باغ‌هاي كشور را 4/2 ميليون هكتار با ميزان توليد حدود 21 ميليون تن برآورد كرده است. از ميان انواع محصولات بيشترين سـهم توليـد به ترتيب مربـوط بـه سيب، انگور، پرتقال، خيار گلخانه‌اي، خرما و هلو مي‌باشد. محصولات ياد شده 64/2 درصد از كل توليدات محصولات باغباني را تشكيل مي‌دهند. اين آمار مزيت‌هاي نسبي جهت به كارگيري در صنايع تبديلي را نشان مي‌دهد. با برنامه‌ريزي تخصصي مي‌توانيم شاهد توسعه كشاورزي و صنايع تبديلي باشيم. در ادامه خلاصه اي از طرح توليد مربا ارائه شده است. جهت سفارش و نوشتن طرح توجيهي كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه انواع طرح هاي توجيهي مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره كسب و كار كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

منبع : طرح توليد و بسته بندي مربا

 

 

طرح توليد و بسته بندي مربا | معرفي محصول

توليد مربا يكي از روش‌هاي صنايع غذايي براي افزايش ماندگاري سالم و جلوگيري از فاسد شدن ميوه سالم يا مشتقات فراوري شده آن است. با   فرآيند پخت و افزودن مقداري آب و شكر به ميوه مارمالاد تهيه مي‌شود. مارمالاد هم نوعي مرباست كه در آن ميوه با پوست كاملاً تميز، له و يكدست مي‌شود و سپس در فرايند مشابه مربا تبديل به محصول فرآوري شده مي‌گردد. با بيشتر ميوه‌ها همانند به، سيب، بهارنارنج، توت فرنگي، آلبالو، زرشك، آلو، پوست پرتقال و پرتقال، بالنگ، گيلاس، زردآلو، هلو، تمشك، زغال اخته و گلابي و هويج مي‌توان مربا و مارمالاد توليد كرد. 

كدهاي آيسيك و تعرفه گمركي مربا و مارمالاد

تعرفه و آيسيك توليد و بسته‌بندي انواع مربا، مارمالاد به شرخ ذيل است.

كد آيسيك  توليد و بسته بندي انواع مربا و مارمالاد
محصول كد محصول كد تعرفه گمركي
انواع مربا 1513412311 مرباي شقاقل 1513612326 20079990
مرباي آلبالو 1513512312 فراوري وبسته بندي ژله ومارمالاد وپودرژلاتين 15131460
مرباي گيلاس 1513512315 مارمالاد 15131462
مرباي كيوي 1513512328 انواع مارمالاد 1513412336
مرباي هويج 1513512329 مارمالاد توت فرنگي 1513512337
انواع مرباي رژيمي بدون شكر 1513512550 مارمالاد هويج 1513512338
انواع مرباي  ميوه 15131311 مارمالاد سيب 1513512342
مرباي بالنگ 1513512320 بسته بندي انواع مربا و مارمالاد 7495412403
مرباي تمشك 1513512321 بسته بندي مربا 15132311
مرباي بهار نارنج 1513512325 فراوري و بسته‌بندي ژله و مارمالاد و پودر ژلاتين 15131460

طرح توليد و بسته بندي مربا | ويژگي‌ها و استانداردها

مربا و مارمالاد از سه قسمت اصلي ميوه، مواد قندي و آب تشكيل شده است. ميوه به عنوان ماده اوليه اصلي بايد تميز و به طور نسبي رسيده و طعم و عطر داشته و عاري از هر نوع حشره، شن و خاك باشد. ميوه فاسد، كپك زده، ترشيده و اكسيد شده به هيج وجه نبايد وارد خط توليد شود. در فرايند توليد مجاز به استفاده از رنگ‌هاي شيميايي و مصنوعي نبوده و افزودني‌هايي همانند آب، ساكاروز، گلوكز (مايع و يا جامد )، پكتين، دكستروز، فروكتوز و يا ساير مواد شيرين‌كننده فقط با رعايت استاندارد توليد محصول به شمارهاي 8898 و 214 و 4142 و 8160 مجاز مي‌باشد.

طرح توليد و بسته بندي مربا | مواداوليه توليد

مواد اوليه شامل پوره انواع ميوه همانند هويج، توت فرنگي، سيب، آلبالو، بالنگ، شكر، گلوكز، پكتين، وانيلين اسانس‌هاي مجاز، اسيد سيتريك، جعبه براي بسته‌بندي، ورق پليمري مورد نياز الكترفورمينگ، فويل آلومينيوم يا پليمري و ظروف شيشه‌اي و پت مي‌باشد .

طرح توليد و بسته بندي مربا | موارد كاربرد

انواع مربا و مارمالاد بسته‌بندي شده استاندار و داراي پروانه ساخت بهداشتي هم در هتل، رستوران و غذا خوري‌ها و هم در  منازل به عنوان يك ماده غذايي مكمل و مغذي بر سر سفره‌هاي غذا براي مصرف قرار مي‌گيرد. مزيت بسته‌بندي  مناسب آن در ظروف يكبار مصرف با كيفيت، امكان ماندگاري بيشتر و صادرات آن را مهيا خواهد نمود.

طرح توليد و بسته بندي مربا | كالاهاي جايگزين  

عسل، ژله‌ها، شيره انگور و خرما مي‌توانند به عنوان كالاي جايگزين باشند. اما خواص منحصر به فرد مربا و مارمالاد ناشي از وجود طعم و بوي ميوه‌هاي موجود در تركيب، محصول را منحصر به فرد مي‌سازد.

طرح توليد و بسته بندي مربا | دانش فني و فرايند

ويژگي ميوه مورد استفاده

در توليد مربا به روش صـنعتي ميوه بايد به طور نسـبي رسـيده باشـد و عطر، طعم و رنگ آن‌ها به طور كامل ظاهر شـده باشـد. به طوري كه پكتين موجود در بافت ميوه امكان ژله‌اي شدن را داشته باشد. ميوه مورد اسـتفاده بهتر است داراي بافت مقاوم و نسـبتا سـختي باشد، تا در فرآيند پخت متلاشي نشود.

مواد لازم 

شيرين‌كننده مورد اسـتفاده در توليد محصول، سـاكارز است كه با هيدروليز كردن بخشي از آن و يا استفاده از گلوكز مايع در يك محيط كنترل شده اسيدي مانع از شكرك زدن و رشد ميكرو ارگانيسم‌هاي مضر در مربا مي‎شوند. تركيب و مقدار مواد اوليه اصلي و افزودني‌هاي مجاز همانند طعم دهنده‌ها،، مواد رنگي متناسب با فرمولاسيون استاندارد توليد تنظيم مي‌شود. مقدار ميوه و شكر مورد استفاده در توليد مربا به طور جداگانه هر كدام معادل 40 الي 50 درصد محصول نهايي است. ميزان آب مورد استفاده نيز با توجه به نوع مربا و شرايط پخت و فرواري تعيين مي‌شود.

فرايند توليد

فرايند توليد مربا با آماده‌سازي ميوه شروع مي‌شود. در اين مرحله ميوه‌ها به روش مكانيكي شستشو، پوست‌گيري، هسته‌گيري، خرد و خلال شده و براي تهيه شربت، شـكر را در آب جوش حل كرده و پس از صـاف كردن به داخل ديگ پخت تحت خلاء حاوي ميوه آماده شده، بارگيري و ريخته مي‌شود.

بعد از اتمام پخت بقيه مواد شيرين‌كننده را اضـافه مي‌كنند تا محصـول به بريكس نهايي و غلظت مناسب برسد. عمليـات پخـت در ديگ‌هـاي تحـت خلا براي ميوه‌هايي كه نسـبت به تغيير رنگ حساس و قابل كنترل‌اند، انجام مي‌شود. با توجه به تعدد و ظرفيت ديگ‌هاي پخت امكان توليد مداوم و متنوع در خط توليد فراهم مي‌شـود. براي جلوگيري از چسـبيدن محصـول به جدار داخلي ديگ پخت و ته گرفتن آن از همزن با دور 20 الي 25 دور در دقيقه در داخل آن‌ها اسـتفاده مي‌شـود. بخارهاي توليدشـده طي فرآيند پخت توسط هواكش تخليه مي‌شود. پايان فرايند پخت با توجه به فشـار و نقطه جوش نهايي تعيين و براي كنترل از ترمومترهاي الكتريكي متصل به ديگ استفاده مي‌شود.

در اين مرحله افرودني‌هاي مجاز شامل اســيد، پكتين، اسانس و رنگ‌هاي مجاز مطابق فرمولاسيون محصول به آن افزوده و براي پايداري مربا از لحاظ ميكروبي با توجه به مقدار ماده خشـك قابل حل به منظور نگهداري محصـول بايد از فرآيند پاسـتوريزاسـيون اسـتفاده كرد.

بسته بندي محصول

در شرايطي كه دماي پركردن ظروف از 85 درجه سـانتي‌گراد كمتر باشـد، عمل پاسـتوريزاسـيون ضـروري اسـت. محصول در مرحله بعد براي مظروف شدن با اسـتفاده از ماشـين‌هاي پركني پيسـتوني روتاري به داخل ظروف شيشه‌اي يا الكتروفرمينگ در ظروف يكبار مصرف منتقل مي‌شود. سـيلندرهاي پركن پس از هر بار گردش دوباره پرشده و ظروف پرشده نيز به بخش دربندي هدايت مي‌گردند. براي خنك‌كاري ظروف متحرك حاوي مربا در معرض دوش‌هاي آب سرد داراي نازل‌هاي افشانه‌اي عبور مي‌كند. سپس در معرض هواي گرم، خشك، ليبل‌زني، كارتن و شـيرينك مي‌شوند. بخشي از محصول نيز در ظروف يكبار مصرف توسط الكتروفرمينگ براي مصرف يك نفره بسته‌بندي مي‌شود.

ماشين آلات و تجهيزات توليد 

تجهيزات اصلي خط توليد وبسته‌بندي مربا و مارمالاد عبارتند از:

سيستم سورتينگ، شستشو، بالابر پياله‌اي، پوست گيري و هسته‌گير، خردكن، دم گير اتوماتيك، فيلتراسيون، پري هيتر، ديگ پخت تخت خلا، ديگ پخت دوجداره با همزن، ديگ پخت اتمسفريك، اتوكلاو و پاستورايزاتور، سيستم خنك كن و خشك كن، سيستم شستشوي ظروف، دستگاه درب بند، ميز بر چسب زني و شرينگ و الكتروفرمينگ بسته‌بندي‌هاي كوچك مقياس جت پرينت.

 بررسي بازار و رقبا

تا پايان سال 1398 مطايق آمار ذيل در كشور تعداد 218 جواز و پروانه‌بهره‌برداري بسته‌بندي مربا و مارمارلاد، 2355 مجوز توليد مريا و 244 مجوز توليد مارمالاد صادر شده است. تعداد پروانه‌هاي بهره‌برداري بسته‌بندي در بنگاه‌هاي صنعتي با سرمايه گذاري 1690ميليارد ريال 35 فقره و تعداد پروانه بهره‌برداري توليد مربا با سرمايه‌گذاري 7318 ميليارد ريال، 435 واحد و بنگاه‌هاي فعال توليد مارمالاد با سرمايه‌گذاري 2683 ميليار ديال، 93 واحد است.

ظرفيت طرح‌هاي در حال احداث داراي پيشرفت فيزيكي بيش از 60 درصد كشور با پيش‌بيني ظرفيت توليد و بسته‌بندي 81965 تن است. ارزش دلاري صادرات انواع مربا در سال 97  با وزن 26 هزار تن معادل 51 ميليون دلار و ارزش ريالي آن 115ميليارد ريال بوده است. در همين زمان نزديك به 5/9 هزار تن نيز واردات انواع مربا، ژله، مارمالاد، پوره و خمير ميوه به كشور داشته‌ايم.

 

تعداد مجوزهاي بسته بندي مربا و مارمارلاد
جواز تاسيس جواز وپروانه
186 218

 

واحدهاي داراي پروانه بهره برداري بسته بندي مربا و مارمالاد
تعداد سرمايه اشتغال ظرفيت واحد
35 1690468 3880 23729 تن
تعداد جوازهاي تاسيس داراي پيشرفت فيزيكي بسته‌بندي مريا و مارمالاد بالاي 60 درصد كشور
تعداد سرمايه اشتغال ظرفيت واحد
17 695582 520 6065 تن

 

تعداد مجوزهاي توليد مربا
تعداد جوازهاي تاسيس مربا تعداد كل مجوزهاي توليد مربا  
2085 2355

 

تعداد پروانه‌هاي بهره‌برداري توليد مربا كشور
تعداد سرمايه اشتغال ظرفيت واحد
432 7318223 24432 289148 تن
تعداد جوازهاي تاسيس بالاي 60 درصد پيشرفت فيزيكي توليد توليد مربا كشور
تعداد سرمايه اشتغال ظرفيت واحد
76 6311490 3390 70240 تن
           

 

آمار مجوزهاي توليد مارمالاد كشور
جواز وپروانه  چواز تاسيس
244 255
تعداد كل پروانه‌هاي بهره‌برداري توليد مارمالاد كشور
تعداد سرمايه اشتغال ظرفيت واحد
93 2683533 5790 34066 تن
جوازهاي تاسيس داراي پيشرفت فيزيكي بالاي 60 درصد كشور توليد مارمالاد
تعداد سرمايه اشتغال ظرفيت واحد
8 1891597 650 5660 تن

 

سرمايه گذاري مورد نياز

بر اساس مطالعات انجام شده احداث ،توليد و بسته‌بندي انواع مربا و مارمالاد در سال جاري حدود 72 ميليارد ريال سرمايه‌گذاري نياز دارد. نرخ بازدهي داخلي سرمايه‌گذاري بيشتر از 30 درصد بوده و در كمتر از چهار سال بعد از به توليد رسيدن برگشت سرمايه خواهد داشت. در ادامه خلاصه‌اي از نيازمندي‌هاي احداث اين واحد با ظرفيت توليد 600 تن در سال ارائه شده است.

مشخصات عمومي طرح

رديف موضوع برآرود واحد
1 زمين   3000 متر مربع
2 زيربنا كل توليدي ،خدماتي و ستادي و روباز 965 متر مربع
3 ماشين آلات  صنعتي 26274 ميليون ريال

 

جدول سرمايه گذاري طرح

رديف موضوع هزينه ها  (ميليون ريال )
1 سرمايه گذاري ثابت 50107
2 سرمايه گذاري در گردش 22317
3 كل سرمايه گذاري 72423


شاخص هاي مالي

موضوع  
نرخ بازده داخلي IRR 30
دوره برگشت سرمايه 3/9
درصد فعاليت در نقطه سر به سر 26

مزاياي اجراي طرح

كشور ايران به لحاظ ضرورت توليد و بسته‌بندي انواع مربا و مارمالاد با كيفيت،  داراي مزيت نسبي است. تبديل اين فرصت به مزيت رقابتي با تكيه بر تكنولولوژي پيشرفته صنايع بسته‌بندي، مديريت و تامين منابع انساني كارآمد و مزيت‌هايي به شرح ذيل ميسر است.

  • ايجاد افزوده بيشتر با بسته‌بندي كوچك مقياس  
  • امكان صادرات اين استاندارد و داراي پروانه ساخت بهداشت
  • حمل ونقل، نگهداري و مصرف ساده‌تر
  • اطمينان مشتريان و مراكز مصرف عمده براساس مجوزهاي صادره تضمين كيفيت
  • قابليت توليد به صورت كاملا اتوماتيك و بهداشتي
  • امكان دسترسي به سازندگان داخلي جهت توليد ماشين آلات با كيفيت مطلوب

نتيجه مطالعات مالي و اقتصادي

تحقيقات بازار و برآوردهاي مالي، فني و اقتصادي تهيه شده طرح در سال جاري و تحليل شاخص‌هاي مالي و اقتصادي طرح با محاسبات مالي از نرم‌افزار Comfar III Expert وضعيت قابل قبولي را به لحاظ مالي براي بسته بندي و توليد انواع مربا و مارمالاد با كيفيت استاندارد نشان مي‌دهد. جهت اخذ مجوزهاي توليد اين محصول و تامين زيرساخت براساس پلان‌هاي مهندسي توليد استاندارد و صادرات محور مي‌توانيد در تمامي مراحل انجام كار از زمان بررسي اخذ مجوز ايده و طرح تا پياده‌سازي و زمان بهره‌برداري از مشاوران و كارشناسان خبره و با تجربه كاردوك كمك بگيريد.

خدمات قابل ارايه  كاردوك به  طرح‌ها و واحدهاي توليد كننده

  • تهيه طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • تامين نيروي انساني نصب و راه اندازي ماشين آلات و تاسيات عمومي طرح توليد كاشي سراميكي مختلف
  • مشاوره فرمولاسيون مواد اوليه ،لعاب و انگوب
  • مشاوره اصلاح تكنواوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي توليد كاشي
  • مشاوره صادرات محصول با كيفيت به كشورهاي ديگر

براي دريافت مشاوره كسب و كار در ايران و ديگر كشورها مي‌توانيد با كارشناسان مركز كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

منبع : طرح توليد و بسته بندي مربا

امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ تير ۱۳۹۹ ] [ ۱۲:۳۹:۲۰ ] [ كاردوك ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 9
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی