كاردوك مشاوره كسب و كار كاريابي كاردوك
|
آيا هنوز در ايران طرح توليد و بسته بندي مربا و مارمالاد صرفه اقتصادي دارد؟ بايد گفت مناطق زيادي در ايران به لحاظ شرايط اقليمي و نوع خاك، مستعد توليد محصـولات باغي ميباشد. برآورد آمار جهاد كشاورزي كشور سطح بارور باغهاي كشور را 4/2 ميليون هكتار با ميزان توليد حدود 21 ميليون تن برآورد كرده است. از ميان انواع محصولات بيشترين سـهم توليـد به ترتيب مربـوط بـه سيب، انگور، پرتقال، خيار گلخانهاي، خرما و هلو ميباشد. محصولات ياد شده 64/2 درصد از كل توليدات محصولات باغباني را تشكيل ميدهند. اين آمار مزيتهاي نسبي جهت به كارگيري در صنايع تبديلي را نشان ميدهد. با برنامهريزي تخصصي ميتوانيم شاهد توسعه كشاورزي و صنايع تبديلي باشيم. در ادامه خلاصه اي از طرح توليد مربا ارائه شده است. جهت سفارش و نوشتن طرح توجيهي كليك كنيد.
براي دريافت مشاوره در زمينه انواع طرح هاي توجيهي ميتوانيد با مشاوران مركز مشاوره كسب و كار كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.
منبع : طرح توليد و بسته بندي مربا
طرح توليد و بسته بندي مربا | معرفي محصولتوليد مربا يكي از روشهاي صنايع غذايي براي افزايش ماندگاري سالم و جلوگيري از فاسد شدن ميوه سالم يا مشتقات فراوري شده آن است. با فرآيند پخت و افزودن مقداري آب و شكر به ميوه مارمالاد تهيه ميشود. مارمالاد هم نوعي مرباست كه در آن ميوه با پوست كاملاً تميز، له و يكدست ميشود و سپس در فرايند مشابه مربا تبديل به محصول فرآوري شده ميگردد. با بيشتر ميوهها همانند به، سيب، بهارنارنج، توت فرنگي، آلبالو، زرشك، آلو، پوست پرتقال و پرتقال، بالنگ، گيلاس، زردآلو، هلو، تمشك، زغال اخته و گلابي و هويج ميتوان مربا و مارمالاد توليد كرد. كدهاي آيسيك و تعرفه گمركي مربا و مارمالادتعرفه و آيسيك توليد و بستهبندي انواع مربا، مارمالاد به شرخ ذيل است.
طرح توليد و بسته بندي مربا | ويژگيها و استانداردهامربا و مارمالاد از سه قسمت اصلي ميوه، مواد قندي و آب تشكيل شده است. ميوه به عنوان ماده اوليه اصلي بايد تميز و به طور نسبي رسيده و طعم و عطر داشته و عاري از هر نوع حشره، شن و خاك باشد. ميوه فاسد، كپك زده، ترشيده و اكسيد شده به هيج وجه نبايد وارد خط توليد شود. در فرايند توليد مجاز به استفاده از رنگهاي شيميايي و مصنوعي نبوده و افزودنيهايي همانند آب، ساكاروز، گلوكز (مايع و يا جامد )، پكتين، دكستروز، فروكتوز و يا ساير مواد شيرينكننده فقط با رعايت استاندارد توليد محصول به شمارهاي 8898 و 214 و 4142 و 8160 مجاز ميباشد. طرح توليد و بسته بندي مربا | مواداوليه توليدمواد اوليه شامل پوره انواع ميوه همانند هويج، توت فرنگي، سيب، آلبالو، بالنگ، شكر، گلوكز، پكتين، وانيلين اسانسهاي مجاز، اسيد سيتريك، جعبه براي بستهبندي، ورق پليمري مورد نياز الكترفورمينگ، فويل آلومينيوم يا پليمري و ظروف شيشهاي و پت ميباشد . طرح توليد و بسته بندي مربا | موارد كاربردانواع مربا و مارمالاد بستهبندي شده استاندار و داراي پروانه ساخت بهداشتي هم در هتل، رستوران و غذا خوريها و هم در منازل به عنوان يك ماده غذايي مكمل و مغذي بر سر سفرههاي غذا براي مصرف قرار ميگيرد. مزيت بستهبندي مناسب آن در ظروف يكبار مصرف با كيفيت، امكان ماندگاري بيشتر و صادرات آن را مهيا خواهد نمود. طرح توليد و بسته بندي مربا | كالاهاي جايگزينعسل، ژلهها، شيره انگور و خرما ميتوانند به عنوان كالاي جايگزين باشند. اما خواص منحصر به فرد مربا و مارمالاد ناشي از وجود طعم و بوي ميوههاي موجود در تركيب، محصول را منحصر به فرد ميسازد. طرح توليد و بسته بندي مربا | دانش فني و فرايندويژگي ميوه مورد استفادهدر توليد مربا به روش صـنعتي ميوه بايد به طور نسـبي رسـيده باشـد و عطر، طعم و رنگ آنها به طور كامل ظاهر شـده باشـد. به طوري كه پكتين موجود در بافت ميوه امكان ژلهاي شدن را داشته باشد. ميوه مورد اسـتفاده بهتر است داراي بافت مقاوم و نسـبتا سـختي باشد، تا در فرآيند پخت متلاشي نشود. مواد لازمشيرينكننده مورد اسـتفاده در توليد محصول، سـاكارز است كه با هيدروليز كردن بخشي از آن و يا استفاده از گلوكز مايع در يك محيط كنترل شده اسيدي مانع از شكرك زدن و رشد ميكرو ارگانيسمهاي مضر در مربا ميشوند. تركيب و مقدار مواد اوليه اصلي و افزودنيهاي مجاز همانند طعم دهندهها،، مواد رنگي متناسب با فرمولاسيون استاندارد توليد تنظيم ميشود. مقدار ميوه و شكر مورد استفاده در توليد مربا به طور جداگانه هر كدام معادل 40 الي 50 درصد محصول نهايي است. ميزان آب مورد استفاده نيز با توجه به نوع مربا و شرايط پخت و فرواري تعيين ميشود. فرايند توليدفرايند توليد مربا با آمادهسازي ميوه شروع ميشود. در اين مرحله ميوهها به روش مكانيكي شستشو، پوستگيري، هستهگيري، خرد و خلال شده و براي تهيه شربت، شـكر را در آب جوش حل كرده و پس از صـاف كردن به داخل ديگ پخت تحت خلاء حاوي ميوه آماده شده، بارگيري و ريخته ميشود. بعد از اتمام پخت بقيه مواد شيرينكننده را اضـافه ميكنند تا محصـول به بريكس نهايي و غلظت مناسب برسد. عمليـات پخـت در ديگهـاي تحـت خلا براي ميوههايي كه نسـبت به تغيير رنگ حساس و قابل كنترلاند، انجام ميشود. با توجه به تعدد و ظرفيت ديگهاي پخت امكان توليد مداوم و متنوع در خط توليد فراهم ميشـود. براي جلوگيري از چسـبيدن محصـول به جدار داخلي ديگ پخت و ته گرفتن آن از همزن با دور 20 الي 25 دور در دقيقه در داخل آنها اسـتفاده ميشـود. بخارهاي توليدشـده طي فرآيند پخت توسط هواكش تخليه ميشود. پايان فرايند پخت با توجه به فشـار و نقطه جوش نهايي تعيين و براي كنترل از ترمومترهاي الكتريكي متصل به ديگ استفاده ميشود. در اين مرحله افرودنيهاي مجاز شامل اســيد، پكتين، اسانس و رنگهاي مجاز مطابق فرمولاسيون محصول به آن افزوده و براي پايداري مربا از لحاظ ميكروبي با توجه به مقدار ماده خشـك قابل حل به منظور نگهداري محصـول بايد از فرآيند پاسـتوريزاسـيون اسـتفاده كرد. بسته بندي محصولدر شرايطي كه دماي پركردن ظروف از 85 درجه سـانتيگراد كمتر باشـد، عمل پاسـتوريزاسـيون ضـروري اسـت. محصول در مرحله بعد براي مظروف شدن با اسـتفاده از ماشـينهاي پركني پيسـتوني روتاري به داخل ظروف شيشهاي يا الكتروفرمينگ در ظروف يكبار مصرف منتقل ميشود. سـيلندرهاي پركن پس از هر بار گردش دوباره پرشده و ظروف پرشده نيز به بخش دربندي هدايت ميگردند. براي خنككاري ظروف متحرك حاوي مربا در معرض دوشهاي آب سرد داراي نازلهاي افشانهاي عبور ميكند. سپس در معرض هواي گرم، خشك، ليبلزني، كارتن و شـيرينك ميشوند. بخشي از محصول نيز در ظروف يكبار مصرف توسط الكتروفرمينگ براي مصرف يك نفره بستهبندي ميشود. ماشين آلات و تجهيزات توليدتجهيزات اصلي خط توليد وبستهبندي مربا و مارمالاد عبارتند از: سيستم سورتينگ، شستشو، بالابر پيالهاي، پوست گيري و هستهگير، خردكن، دم گير اتوماتيك، فيلتراسيون، پري هيتر، ديگ پخت تخت خلا، ديگ پخت دوجداره با همزن، ديگ پخت اتمسفريك، اتوكلاو و پاستورايزاتور، سيستم خنك كن و خشك كن، سيستم شستشوي ظروف، دستگاه درب بند، ميز بر چسب زني و شرينگ و الكتروفرمينگ بستهبنديهاي كوچك مقياس جت پرينت. بررسي بازار و رقباتا پايان سال 1398 مطايق آمار ذيل در كشور تعداد 218 جواز و پروانهبهرهبرداري بستهبندي مربا و مارمارلاد، 2355 مجوز توليد مريا و 244 مجوز توليد مارمالاد صادر شده است. تعداد پروانههاي بهرهبرداري بستهبندي در بنگاههاي صنعتي با سرمايه گذاري 1690ميليارد ريال 35 فقره و تعداد پروانه بهرهبرداري توليد مربا با سرمايهگذاري 7318 ميليارد ريال، 435 واحد و بنگاههاي فعال توليد مارمالاد با سرمايهگذاري 2683 ميليار ديال، 93 واحد است. ظرفيت طرحهاي در حال احداث داراي پيشرفت فيزيكي بيش از 60 درصد كشور با پيشبيني ظرفيت توليد و بستهبندي 81965 تن است. ارزش دلاري صادرات انواع مربا در سال 97 با وزن 26 هزار تن معادل 51 ميليون دلار و ارزش ريالي آن 115ميليارد ريال بوده است. در همين زمان نزديك به 5/9 هزار تن نيز واردات انواع مربا، ژله، مارمالاد، پوره و خمير ميوه به كشور داشتهايم.
سرمايه گذاري مورد نيازبر اساس مطالعات انجام شده احداث ،توليد و بستهبندي انواع مربا و مارمالاد در سال جاري حدود 72 ميليارد ريال سرمايهگذاري نياز دارد. نرخ بازدهي داخلي سرمايهگذاري بيشتر از 30 درصد بوده و در كمتر از چهار سال بعد از به توليد رسيدن برگشت سرمايه خواهد داشت. در ادامه خلاصهاي از نيازمنديهاي احداث اين واحد با ظرفيت توليد 600 تن در سال ارائه شده است. مشخصات عمومي طرح
جدول سرمايه گذاري طرح
|
موضوع | |
نرخ بازده داخلي IRR | 30 |
دوره برگشت سرمايه | 3/9 |
درصد فعاليت در نقطه سر به سر | 26 |
كشور ايران به لحاظ ضرورت توليد و بستهبندي انواع مربا و مارمالاد با كيفيت، داراي مزيت نسبي است. تبديل اين فرصت به مزيت رقابتي با تكيه بر تكنولولوژي پيشرفته صنايع بستهبندي، مديريت و تامين منابع انساني كارآمد و مزيتهايي به شرح ذيل ميسر است.
تحقيقات بازار و برآوردهاي مالي، فني و اقتصادي تهيه شده طرح در سال جاري و تحليل شاخصهاي مالي و اقتصادي طرح با محاسبات مالي از نرمافزار Comfar III Expert وضعيت قابل قبولي را به لحاظ مالي براي بسته بندي و توليد انواع مربا و مارمالاد با كيفيت استاندارد نشان ميدهد. جهت اخذ مجوزهاي توليد اين محصول و تامين زيرساخت براساس پلانهاي مهندسي توليد استاندارد و صادرات محور ميتوانيد در تمامي مراحل انجام كار از زمان بررسي اخذ مجوز ايده و طرح تا پيادهسازي و زمان بهرهبرداري از مشاوران و كارشناسان خبره و با تجربه كاردوك كمك بگيريد.
براي دريافت مشاوره كسب و كار در ايران و ديگر كشورها ميتوانيد با كارشناسان مركز كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.
منبع : طرح توليد و بسته بندي مربا