كاردوك مشاوره كسب و كار كاريابي كاردوك
|
طرح ظرف پلاستيكي يكبار مصرف يكي از مهمترين طرح هاي حوزه صنايع پلاستيكي مي باشد. مصرف ظروف يكبار مصرف در اشكال، اندازه ها و كيفيت هاي متعدد در جهان بدليل ارزاني وحفظ بهداشت و جلوگيري از انتقال عوامل بيماري زا بسيار رايج شده است و تكنولوژي هاي توليد آن بشدت گسترش پيدا كرده است استفاده از اين ظروف در مراكـز ارائـه انـواع اغذيه و خوراكي هاعلل الخصوص فست فود ها بدليل ضرورت صرفه جويي در زمان شستشو ورستوران هاي بيرون بر بسيار رايج شده شده است از ظروف يكبار مصرف در صنايع غذايي جهت بسته بندي هاي محصولاتي همانند مارمالاد، مربا، عسل و ماست، پنير، خامه، بستني، نوشابه و شيريني مورد استفاده مي كنند. واحدهاي توليد اين نوع ظرف بتدريج به سمت تنوع در كيفيت و زيبا سازي شكل و رنگ ظاهري آنها ،مطابق با سليقه بازار و مشتري پي مي روند و قالب ها و مواد اوليه مورد استفاده خودرا به تناسب نوع مصرف تغييـر مي دهند بدليل استفاده از پليمر هاي مختلف در توليد ظروف يكبارمصرف مصرف كنندگان بايد از تناسب آن با نوع مصرف جهت حفظ بهداشت بطور دقيق آگاهي داشته باشند. منبع: طرح توجيهي توليد ظرف پلاستيكي يكبار مصرف تعريف محصولات | طرح ظرف پلاستيكي يكبار مصرفدر توليد ظروف يكبار مصرف از پلاستيك هايي پليمري غالباً از پلي اتيلن با دانسيته بالا، پلي پروپيلن HDPE و پلي استايرين استفاده مي شود .
مشخصات و ويژگيها ظروف يكبار مصرف | طرح ظرف پلاستيكي يكبار مصرف
هر كدام از مواد اوليه ظروف يكبار مصرف خصوصيات ويژه اي را در محصول ايجاد مي كنند وبراي بسته بندي كالاهاي خاصي مناسب هستند براي نمونه براي بسته بندي و نگهداري روغن، سركه و محصولات لبني همانند شير، دوغ و ماست و مواد غذايي گرم و مرطوب از ظروف پلي اتيلن سفيدرنگ استفاده شده و ظروف پلي پروپيلن روشن وسفيد براي توليد ظروف بسته بندي محصولات لبني همانند خامه و پنير و مواد غذايي گرم استفاده مي شود اما قالبگيري آنها بدليل گرماي ويژه بالا به نسبت پلي استايرن مشكل است و به دليل شكنندگي اين پليمرهاي با دانستيه بالا اغلب توليدكنندگان از پلي استايرن استفاده مي كنند براي توليد ظروف نوشابه از پلي اتيلن تر فتالات و براي توليد شيشه هاي شيرخوري كودكان از جنس پلي كربنات يا پي وي سي با گريد خاص و براي توليد ظروف يكبار مصرف از EPS در براي توليد ليوان و ظروف نگهداري مايعات از GPPS استفاده مي شود. در حال حاضر تعداد واحدهاي توليدكننده ظروف يكبار مصرف اسفنجي در مقايسه با ظروف يكبار مصرف رو به گسترش است . از طرفي ظروف يكبار مصرف اسفنجي در مقايسه با ظروف يكبارمصرف ساده مزيت هايي همانند شكنندگي كمتري را دارند و در آنها مواد غذايي براي مدت طولاني تري گرم مي ماند كدهاي ISIC ظروف يكبار مصرف پلاستيك | طرح ظرف پلاستيكي يكبار مصرفوزارت صنعت ،معدن و تجارت از اين طبقهبندي براي دستهبندي فعاليتهاي صنعتي استفاده مينمايد. بر اساس سيستم طبقه ظروف يكبار مصرف بعنوان مخولات جانبي بايد مورد بررسي قرار گيرند كدهاي آيسيكي مرتبط بر اساس سيستم طبقه بندي آيسيك، كد محصولات ازلاستيك و پلاستيك (25) دراين سيستم طبقه بندي به عنوان محصول اصلي وگروه فعاليت اصلي با كدساخت انواع محصولات پلاستيك 2520 وتوليد ظرف يكبار مصرف با كد 2520512474 به عنوان محصول جنبي يا فرعي ارايه شده است. جدول كد هاي آيسيك ظروف يكبارمصرف بشرح ذيل مي باشد .
استانداردهاي توليد | طرح ظرف پلاستيكي يكبار مصرفسازمان استاندارد ملي ايران، و معاونت غذا دارو وزات بهداشت وعلوم پزشكي شرايط استفاده از انواع ظروف پلي استايرن را براي دماي بيش از ۶۵ در جه سانتي گراد مجاز نمي دانندو استفاده از ممنوعيت استفاده از انواع ظروف پلي استايرن براي بسته بندي روغن هاي خوراكي، مارگارين و كليه محصولاتي كه لايه خارجي آنها چرب بوده را نيز اعلام كرده اند لذا در توليد اين ظروف رعايت الزامات استانداردهاي ذيل الزامي است.
معرفي كاربردهاي ظروف يكبار مصرف | طرح ظرف پلاستيكي يكبار مصرفظروف يكبارمصرف پلاستيك براي بسته بندي وحمل بهداشتي محصولات غذايي همانند مربا، خامه، سرشير، بستني، عسل، ماست و آبميوه مورد استفاده قرار مي گيرد . در سر ميز غذا و يا اغذيه فروشي ها و رستوران ها به عنوان وسيله سرو غذا، و ظرف نوشابه استفاده مي شود. در مراكز تهيه، توزيع و فروش مواد غذايي نظير سلف سرويس ال و سالن هاي غذاخوري رستوران ها، ادارات و سازمانها، بوفه ها و در ارايه خدمات پذيرايي كليه مراسم و جلسات و جشن ها ضمن رعايت دقيق مسائل بهداشتي ظروف يكبار مصرف مورد استفاده قرار گيرند. ظروف يكبار مصرف سفيد رنگ و فوم دار براي مواد غذايي سرد، گرم و مرطوب مناسب است ظروف يكبار مصرف پلاستيكي اسفنجي و غير اسفنجي به جز لاينفك ظروف بسته بندي وحمل انواع محصولات غذايي وآشاميدني تبديل شده است. و ظروف يكبار مصرف آلومينيومي نيز عمدتا در بسته بندي وحمل غذاهاي آماده مورد استفاده قرار مي گيرند.
بررسي كالاهاي جايگزين | طرح ظرف پلاستيكي يكبار مصرفكالاهاي جايگزين ظروف يكبار مصرف پلاستيكي همچون گذشته ظروف فلزي، چيني، شيشه اي و بطور كلي ظروف با استفاده مكرر مي باشند كه رعايت مسائل بهداشتي براي اينگونه وسايل كه استفاده مجدد از آنها به دنبال شسته شدن و خشك كردن آنها انجام مي گيرد الزامي است استفاده از اين ظروف زمان بر تر و پرهزينه تر از وسايل يكبار مصرفي است كه پس از استفاده دور ريخته مي شوند. البته رعايت قواعد و اصول سرويس دهي در برخي اماكن عمومي نظير رستورانها، هتلها ومنازل استفاده از ظروف چيني و شيشه اي وفلزي را در اولويت قرار مي دهد. روند جايگزيني ظروف يكبار مصرف پلاستيكي مورد استفاده در بسته بندي و حمل كالا هايي نظير ماست يا شير با ظروف پلاستيك سخت نظير سطل هاي پلاستيكي ادامه دارد چرا كه رعايت مسائل بهداشتي و شستشوي دقيق و كامل اين ظروف در استفاده مجدد وقيمت تمام شده بالاتر، استفاده از آنها را غير موجه جلوه مي سازد مواد اوليه مورد نيازمواد اوليه ظروف يكبار مصرف را پلي اولفين هاي مختلفي همانند پلي استايرن ،پلي اتيلن ،پلي پروپيلن و در موارد خاصي پي وي سي و پلي كربنات و رنگ دانه ها مي باشند. فرآيند توليد ظروف يكبار مصرف | طرح ظرف پلاستيكي يكبار مصرففرآيند توليد ظروف يكبار مصرف در دو مرحله اصلي انجام مي گيرد. ابتدا مواد اوليه شامل گرانول پلي اولفين خاص و پودر مورد استفاده در دستگاه اكسترودر تبديل به ورق شده و سپس ورق به دست آمده به روش الكترو ترموفورمينگ تبديل به ظرف يكبار مصرف مي شود . گرانول مورد استفاده در مرحله مخلوط با مواد افزودني صورت كامپاند يكنواخت و هموژن گازگيري مي شوند و سپس وارد فرايند توليد ورق پلاستيكي توسط اكسترودر مي گردد مواد در اين دستگاه تحت تاثير حرارت ، اصطكاك و فشار به حالت خميري توسط ماردون حلزوني به جلو رانده و در شكل مناسب از يك قالب با مقطع كم عبورمي نمايد تا وارد بخش كشش در سيستم كلندر شود . پليمر خروجي از قالب مي تواند بدون وقفه و تا زماني كه اكسترودر تغذيه مي شود ادامه پيدا كند تنظيم اكسترودر كاري است دقيق و حساس كه توسط متخصصين مطابق استاندارد توليد تنظيم مي شود در كلندرها ورق تنظيم ضخامت شده و پس از پرس وكشش و كاهش دما در حالت نهايي ورق آماده توليد ظرف هم مي تواند بصورت رول جمع آوري مي شود. و رول ورق پلاستيكي با عرض و ضخامت مناسب آماده ورود به بخش ترموفرمينگ توليد انواع ظروف يكبار مصرف بسته بندي مي گردد ويا بصورت پيوسته فيلم فرم گرفته مستقيماً به ماشين ترموفورمينگ منتقل شده و ظروف توليدي از آن خارج مي شوند. ورق نرم شده در دستگاه ترموفرمينگ وارد بخش قالبگيري شده و تحت خلاء ايجاد شده به فرم قالب ظرف در مي آيد و ظروف شكل گرفته پس از فرمينگ برش خورده و بسته بندي نهايي مي شود .
طرح توجيهي ظروف يكبار مصرف | بررسي بازار و رقباعمده ترين توليد كننده ومصرف كنندگان ظروف يكبار جهان كشورهاي اروپايي و آمريكا و چين عمده ترين توليد كننده جهان هستند زيرا كه بسته بندي صنايع غذايي و نياز مبرم حمل و بسته بندي آن به ظروف يكبار مصرف سبب توسعه اين صنعت در سطح بين المللي وايران شده است در حال حاضر بر اساس آمار وزارت صمت تعداد 300 واحد توليدي انواع ظروف يكبار مصرف داراي پروانه بهر برداري مي باشند كه با ظرفيت اسمي 399 هزار تن مشغول به فعاليت مي باشند
طرح توجيهي توليد ظروف يكبار مصرف | سرمايه گذاري مورد نيازبر اساس مطالعات انجام شده احداث طرح توليد انواع ظروف يكبار مصرف با ظرفيت اقتصادي ساليانه توليد 6000 تن بررسي گرديده است براي اطلاع از مشخصات عمومي طرح توليد ظروف يكبار مصرف مي توانيد از مشاوره كارشناسان كاردوك استفاده نماييد .
خدمات قابل ارايه كاردوك به طرحها و واحدهاي
براي دريافت مشاوره كسب و كار در ايران و ديگر كشورها ميتوانيد با كارشناسان مركز كاردوك از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.
منبع: طرح توجيهي توليد ظرف پلاستيكي يكبار مصرف
امتیاز:
بازدید:
|
|
|||
[قالب وبلاگ : سایت آریا] [Weblog Themes By : sitearia.ir] |