كاردوك مشاوره كسب و كار كاريابي كاردوك
|
معرفي محصولات طرح | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماكشت خرما نيازمند اقليم و آب و هوايي خاصي است و در مناطق خاصي از جهان صورت مي گيرد. از نقطه نظر جغرافيايي مناطقي در فاصله بين مدار 29 تا 39 درجه عرض شمالي و آن هم تا ارتفاع 1500 متري سطح دريا مي توانند به اين فعاليت بپردازند و چون بخش هايي از كشور ايران به لحاظ استقرار در اين منطقه جغرافيايي قرار دارد لذا از نظر كشت و توسعه باغات خرما از مزيت اقليمي مناسبي برخوردار مي باشد. به نحوي كه با توليد بيش از حدود يك ميليون تن و سيصد هزار تن خرما در سال جزو توليد كننده برتر جهان ميباشد. بر اساس اطلاعات موجود در وزارت جهاد كشاورزي ميزان توليد خرماي كشور از 232 هزار تن در سال 1360 به بيش از يك ميليون وسيصد هزار تن در سال 1400 افزايش يافته است. در حال حاضر خرماي ايران به علت ضعف در كميت و كيفيت محصولات فرآوري و بسته بندي شده مناسب، داراي قيمت هاي پايين در بازارهاي جهاني است. اين طرح در راستاي غلبه بر بخشي كوچكي از اين مشكل سعي در صنعتي سازي محصولات شامل سورت و بسته بندي خرما و توليد شيره خرما به همراه تامين زير ساخت هاي برودتي نگهداري خرماي فله و بسته بندي شده و فراروي شده ارايه گرديده است در اين طرح با عمليات تفكيك ، فرآوري ( شستشو، كنترل رطوبت ، پوليش، درجه بندي) بر روي خرما ، كيفيت خرماي بسته بندي شده افزايش خواهد يافت و ضمن ايجاد بازار پسندي بهتر ، با قيمت مناسب تري مي توان هم خرما و هم شيره خرما را در بازارهاي داخلي و خارجي عرضه نمايد. ارزش غذايي خرما | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماخرما يكي از با ارزش ترين محصولات كشاورزي و غذايي است، بخش اعظم خرما را قند تشكيل مي دهد، از 450 گرم خرما معادل 1275 كالري گرما توليد مي شود مواد تشكيل دهنده خرما شامل آب ، پروتئين ، چربي و مواد معدني شامل سديم، پتاسيم، فسفر، مس، آهن، منيزيم ، كلسيم و ويتامين هاي A ، B1 ، B2 و C مي باشد. خرما داراي ارزش غذايي بالايي بوده و در هر كيلوگرم خرماي تازه حدود 1570 كالري و در هر يك كيلوگرم خرماي خشك بيش از 3000 كالري انرژي نهفته است. قسمت گوشتي خرما بسيار شيرين و خوش طعم است و حدود 88-50 درصد از وزن خرما را به خود اختصاص مي دهد. تقريباً دو سوم از اين وزن را انواع مختلف قندها و حدود يك چهارم آن را آب موجود در ميوه خرما و بقيه وزن را پروتئين، چربي، مواد معدني و انواع ويتامين ها تشكيل مي دهند. مصرف آن بلحاظ ارزش غذايي مي تواند نقش مهمي را در تأمين نيازهاي بدن انسان داشته باشد. تركيبات شيميايي خرما | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماتركيبات مهم موجود در هرما عبارتند از :
حدود شصت الي هفتاد و پنج درصد وزن خرما از مواد قندي و كربوهيدراتها تشكيل شده است اين مواد شامل گلوكز ، فروكتوز و ساكاروز هستند بعد از مواد قندي ، بيشترين درصد مواد تشكيل دهنده بافت ميوه خرما را آب تشكيل مي دهد كه . ميزان آن در خرما بستگي به نوع رقم و شرايط و رشد و نمو ميوه متفاوت است و ميزان آب خرما در هنگام ورود به كارگاههاي بسته بندي براي جلوگيري از رشد مخمرها و كپك ها اندازه گيري شده و با اصلاح ميزان رطوبت خرما بوسيله آب گيري فرايند نگهداري سالم محصول شروع مي شود
جداره سلول هاي خرما از مواد سلولزي تشكيل شده است و ميزان تركيبات سلولزي و نشاسته اي طي زمان تبديل ميوه كوچك و نارس خرما به ميوه رسيده از حدود 85 درصد مواد خشك ميوه با رشد ميوه و افزايش ميزان قندها مواد سلولزي كاهش مي يابد
در خرما وجود مواد پكتيني به صورت محلول هنگام تهيه شيره خرما سبب بروز مشكلاتي در عمل فيلتراسيون مي شود. كه به نتاسب تفاوت ميزان آن در ميزان در خرما هاي نرم، نيمه خشك متفاوت در زمان فراوري تمهيدات لازم بكار گرفته مي شود .
با توجه به نوع رقم خرما مواد معدني درحد 2 درصد وزن خرماي تر را خاكستر شامل موادي از قبيل پتاسيم ، كلسيم ، سديم ، سولفور ، آهن و مس تشكيل مي شود
وجود ويتامين ها كه يكي از تركيبات مهم خرما هستند اهميت فراواني دارد بطور معمول در هر 100 گرم خرما 50 واحد ويتامين A، 09/0 ميلي گرم ويتامين B1 ، 1/0 ميلي گرم ويتامين B2 و 22/0 ميلي گرم نياسين وجود دارد.
قسمت خوراكي خرما مقدار كمي مواد چربي شامل 6/0 تا 72/0 درصد از وزن خرما را دارد. درصد زيادي از اين مواد روي سطح خارجي ميوه پخش شده و هسته خرما داراي مواد چربي زيادتري (حدود 5/8%) است.
بافت هاي خرما در برگيرنده رنگدانه هاي همانند كلروفيل ، كاروتن و آنتوسيانين هستند كه به ترتيب رنگ هاي سبز ، زرد ، و قرمز را مي سازند. قهوه اي شدن رنگ خرما به دليل رسيدن كامل خرما و تجمع اسيد در بافت هاي ميوه است. ارقام خرما | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماتعداد ارقام خرماي جهان حدود 4000 رقم و تعداد ارقام خرماي ايران در مناطق مختلف را حدود 400 رقم اعلام نموده اند اين ارقام به لحاظ اندازه ، نوع ، رنگ ،ميزان خشكي ، ميزان شهد ، شكل و اندازه با هم تفاوت دارند. ارقام خرما براساس نوع خاك ، آب و هوا و مقدار رطوبت منطقه كشت با هم تفاوت دارند برخي از ارقام خرماي ايران از قبيل شاهاني، مضافتي، و كبكاب بسيار مرغوب و از بهترين خرماهاي جهان محسوب مي شوند.
مهمترين ارقام خرماي ايران | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرمادر بين مهمترين ارقام خرماي ايران رقم هاي استعمران، مضافتي، كبكاب، شاهاني، زاهدي، ربي، خضراوي، برحي، حلاوي، آل مهتري، خنيزي و مرداسنگ را پرآوازه ترين رقم هاي توليدي مي باشند كه هر كدام بومي مناطق و استان هاي خاصي از كشور هستند. خرماي معروف استان خوزستان استعمران ( سعمران وياساير) است كه بيشترين ميزان توليد استان را تشكيل و برخي گونه هاي ديگر همانند خارك نيز صادراتي هستند بيشترين خرماي معروف استان بوشهر كبكاب است و خرماي معروف فارس نيز زاهدي ، شاهاني ، كبكاب است در استان كرمان خرماي مضافتي و در استان سيستان و بلوچستان نيز خرماي مضافتي و ربي و در استان هرمزگان پياروم در منطقه جيرفت خرماي مضافتي و مرداسنگ رقم هاي توليدي غالب را تشكيل ميدهند . مناطق توليد وخصوصيات ارقام مهم خرماي ايرانخرماي استعمران | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرمااين رقم كه با نام هاي سعمران، ساير، سمبرون، سمبارون در مناطق مختلف اطلاق مي شود و حدود 80-70 درصد نخيلات استان خوزستان را شامل مي شود. داراي ارزش تجارتي بسيار زيادي است و يكي از مهمترين ارقام صادراتي استان خوزستان مي باشد. از مهمترين خصوصيات اين رقم، نيمه خشك بودن آن است كه خاصيت نگهداري آن را افزايش داده و اين خاصيت سبب شده تا مناسب ترين رقم تجارتي و صادراتي ايران باشد.. خرماي شاهاني (Shahany)اين رقم در مناطق مختلف به نام هاي متفاوتي ناميده مي شود در ميناب شاوني در فيروز آباد شوني و در حاجي آباد بندر عباس به نام خورك شاني ناميده مي شود . خرماي شاهاني يكي از مهمترين و فراوان ترين ارقام خرماي استان فارس است. حدود 95 درصد از نخل هاي شهرستان جهرم را شامل مي شود و جزو خرماهاي نرم محسوب شده ولي در بعضي مناطق به صورت خرماي خشك استفاده مي شود و رقمي ميان رس و دير رس و بسيار مطلوب مي باشد اين رقم به علت شيريني زياد و خوش رنگي خرماي آن مصرف داخلي فراوان دارد. مضافتي (Mozafati)در ايران خرماي مضافتي بعد از سعمران و شاهاني از مهمترين ارقام خرماي اقتصادي كشور است. اين رقم در نقاط مختلف كشور كشت شده است. موطن اصلي آن در ايران شهرستان بم كرمان مي باشد. خرماي مضافتي بم يكي از بهترين انواع خرماي ايران از نظر بازار داخلي محسوب مي شود. پراكنش كشت اين رقم علاوه بر استان كرمان (بم، جيرفت، كهنوج، شهداد، نرماشير) در سراوان ، ايرانشهر ، نيكشهر ، حاجي آباد ، طبس و خور و بيابانك اصفهان نيز كشت مي شود. مضافتي از ارقام بسيار عالي تر و نيمه تر، به رنگ قرمز تيره متمايل به سياه بوده و داراي كيفيت بسيار خوب مي باشد. رقم زاهدي (Zahedi) (قصب)رقم خرماي زاهدي نيز مانند خرماي ديري از ارقام خشك به شمار مي رود. در بعضي مناطق به عنوان رقم نيمه خشك است. در مناطقي از كشور به عنوان قصب از آن نام برده شده است. در بسياري از نقاط خرما خيز كشور به خصوص در خوزستان، فارس، بوشهر و استان كرمانشاه، نيز در سطح زياد كشت مي گردد. مهمترين منطقه گسترش آن در پشتكوه بوشه ر مي باشد. از ارقام صادراتي و به دليل قند زياد زاهدي از ارقام صنعتي محسوب شده واز آن براي تهيه الكل، سركه استفاده مي شود . كبكاب (Kabkaab)خرماي كبكاب از مهمترين و فراوان ترين ارقام منطقه خشت و كمارج ، در كازرون و دشتستان (برازجان) مي باشد. اين رقم در ساير مناطق خرما خيز كشور نيز مانند خورموج ، بهبهان ، كازرون ، جهرم ، طبس نيز به مقدار زياد كاشته شده است خرماي كبكاب بهبهان بسيار شيرين و نسبت به كبكاب دشستان كوچكتر و پر شيره تر مي باشد. اندازه حبه كبكاب بسيار درشت مي باشد مصرف آن بيشتر در حالت رطب و خرما است. خرماي ربي (رابي) (Rabbi)خرماي ربي يكي از مهمترين ارقام استان سيستان و بلوچستان مي باشد. از نظر اهميت بعد از سعمران ، شاهاني ، مضافتي و كبكاب قرار دارد. در ايرانشهر ، زابل ، چاه بهار و سراوان كاشته مي شود. ميوه آن نسبتآ بزرگ، رنگ آن قرمز و رطب آ ن كمي سبز رنگ است خرماي برحي (Barhi)اين نوع خرما، ديررس است و نسبت به رطوبت مقاوم نيست . خرماي برحي يكي از ارقام بسيار مهم استان خوزستان مي باشد. علاوه بر خوزستان اين رقم در قصر شيرين ، سومار ، دهلران ، بندر لنگه ، براز جان نيز كشت مي شود. خارك آن داراي مقدار قند كافي است به همين دليل خارك و رطب آن به مقدار زياد مورد مصرف مناطق خرما خيز قرار مي گيرد. خرماي گنتار (Gantar)از اين نوع خرما در مناطق مختلف به اسامي قنتار و قندي نام برده مي شود. يكي از مرغوب ترين خرماهاي صادراتي خوزستان مي باشد. قابليت نگهداري اين رقم زياد است. اين رقم در روي درخت چندين نوبت برداشت مي شود و مناطق كشت آن علاوه بر خوزستان (شادگان، خرمشهر، آبادان، اهواز، بهبهان) در برازجان ، اهرم كازرون ، داراب نيز مي باشد. خرماي آل مهتري (Allmehtari)خرماي آل مهتري از ارقام بسيار مهم استان هرمزگان است و از ارقام فراوان شهرستان ميناب نيز به شمار مي رود در استان كرمان نيز كاشته مي شود و از ارقام زودرس منطقه بندر عباس است. قسمت اعظم ميوه را هسته اشغال كرده است ولي به دليل زودرسي داراي ارزش اقتصادي است. خرماي خضراوي (Khazravy)بعد از سعمران دومين رقمي است كه در خوزستان سطح زير كشت را به خود اختصاص داده است. از ارقام نيمه خشك بوده و از نظر صادرات در مرتبه دوم اهميت بعد از سعمران قرار دارد. در ساير مناطق خرما خيز نظير جهرم ، كازرون ، دشستان ، فسا ، قصر شيرين و رامهرمز نيز كاشته مي شود. مصرف آن به صورت خارك و رطب نيز متداول است بيشتر در حالت رطب و خرما مصرف مي شود خرماي خاصوئي (Khassui)اين نوع خرما از مهمترين ارقام توليدي بهبهان در خوزستان است. خرماي خاصوئي رقمي مرغوب است و ميوه اي بسيار شيرين دارد. در فسا استان و بهيهان به اين رقم خرما خاصي مي گويند و قابليت نگهداري آن بسيار بالا است. خرماي شكر (Shakkar )اين نوع خرما بيشتر در شمال خوزستان مانند دزفول، شوشتر و رامهرمز وجود دارد. در ساير شهرهاي خوزستان مثل شادگان و اهواز نيز به طور پراكنده ديده مي شود. اين رقم همچنين در ميناب ، قشم و بندر عباس كاشته شده است. در شهرهاي برازجان، ايرانشهر به مقدار كم كشت شده است. اين رقم نسبت به ساير ارقام داراي قند بيشتر و در نتيجه شيرين تر است و مصرف ميوه آن به صورت رطب مي باشد. درجه شيريني آن زياد، جنس ميوه تقريباً خشك است. خرماي مردا سنگ يا مردار سنگ (Mordar sang)اين نوع خرما يكي از ارقام معروف استان كرمان مي باشد و در بندر عباس ، بم ، جاسك ، جيرفت ، و ميناب نيز كاشته مي شود. رنگ ميوه آن زرد و داراي كيفيت عالي مي باشد. و ميوه آن به صورت خرماي رسيده مصرف مي شود. خرماي پياروم (Piarum)اين نوع خرما يكي از مهمترين و معروفترين ارقام شمال استان هرمزگان است. اين رقم در حسن آباد كازرون ، اطراف داراب ، حاجي آباد ، كرمان ، و بندر عباس كاشته مي شود. درصد رطوبت ميوه آن كم است از ارقام خشك محسوب مي گردد. از ميوه هاي ديررس است و كيفيت ميوه آن مطلوب است و از نظر صادرات بسيار بازار پسند است.
خرماي زريك (Zareik) | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماخرماي زريك در ميناب ، بندر عباس ، فسا و جهرم كاشته مي شود و رقم آن در ميناب و قشم داراي كيفيت ميوه عالي و در بندر عباس خوب است. و از خرماهاي تر به شمار مي رود. محصول اين رقم معمولاً به مرحله خرماي كامل نمي رسد در نتيجه شيره كمتري دارد. خرماي شيخالي (Sheikhali)( (شيخ عالي)خرماي شيخالي در براز جان ، خور موج ، اهرم ، كازرون (خشت و كماج) و شيانكاره كاشته مي شود. رنگ ميوه آن زرد است و خارك بسيار خوبي توليد مي كند. ميوه آن در كازرون و خشت و كماج درجه يك است خرماي حلاوي (Hallaawi)خرماي جلاوي بيشتر در استان خوزستان (آبادان، خرمشهر، اهواز، شادگان) كاشته مي شود و از خرماهاي نرم به شمار مي رود. خرماي حلاوي در اواخر رسيدن چروك مي خورد و ميوه آن كوچك و جزو زودرس ترين ارقام خرما مي باشد. توانايي انبار داري و نگهداري بالايي دارد و در برابر باران و رطوبت زياد در موقع رسيدن و برداشت نسبتاً مقاوم است خرماي ديري (Dayri)رقم ديري در استان خوزستان (اهواز، خرمشهر، آبادان، شوشتر، شادگان) و بوشهر ، كازرون، برازجان و بهبهان نيز كاشته مي شودو از نوع خرماي خشك و نسبتاً درشت محسوب مي شود. اين رقم نسبتاً به رطوبت مقاوم و ديررس است و از ارقام صادراتي كشور به شمار مي رود. خرماي ديري جز ميوه هاي خشك بوده و روي نخل كاملاً خشك مي شود. شيره خرما | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماشيره خرما مايعي غليظي و قهوه اي رنگ با بريكس 65 الي 70 و غير قابل حل در آب معمولي بوده و غني از كربوهيدرات ها و حاوي انواع قندهاي احيا كننده و ماده اي انرژي زا است كه در صنايع غذايي مورد استفاده قرار مي گيرد. شيره خرما در فرايند فرآوري در نتيجه پرس كردن و حل شدن شيره و شربت خرما در آب و عمل ديفوزيون بدست ميايد اين مايع تمامي خواص خرما را دارا بوده و داراي كاربردهاي زيادي است بلحاظ طبقه بندي شيره خرما با توجه به غلظت محلول توليدي و نژاد و رقم ورنگ خرماي مصرفي متفاوت است. از نظر غلظت شيره خرما بصورت غليظ و رقيق توليد مي شود ماده اوليه اصلي براي توليد شيره ، خرما مي باشد شيره به راحتي قابل هضم و جذب مي باشد. شيره خرما در تهيه نوشابه تهيه سس خرما آب ميوه ها و تهيه بستني ميوه اي تهيه شيريني هاي آردي ، توليد مرباها و توليد سركه استفاده مي گردد
موارد مصرف و كاربردهاي محصولات | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماخرما در صنايع غذايي يك افزودني نسبتاً ارزان و قابل دسترس مي باشد. در هر ۱۰۰ گرم تقريباً ۷/۵ گرم فيبرهاي مناسب رژيم غذايي موجود مي باشد كه نسبت بسيار مناسبي است. خرما همچنين منبع پتاسيم و ديگر مواد كاني مي باشد. در حقيقت خرما بيش از سه برابر موز داراي پتاسيم مي باشد خرما داراي مصارف بسيار متنوعي از قبيل تازه خوري خرماي دست چين (خارك ورطب)، مخلوط باآجيل(انواع خرماي خشك شده)، خرما به صورت قطعات كوچك ، خرماي لوله اي ، خرماي بدون هسته ، خمير خرما، استفاده درطبخ برخي ازغذاها ودسرهاي سنتي ( رنگينك،حلوا و…)، بصورت عصاره، نوشابه و شيره، سس، خرما، كمپوت ومربا، آب نبات خرما ، همچنين مصارف صنعتي آن ازقبيل الكل سازي ، توليد اسيد سيتريك ، مخمرها، پودر شكر خرما ، قندمايع(بعنوان ماده اوليه صنايع نوشابه سازي وشكلات وبيسكويت سازي) و خوراك دام مي باشد. كدهاي آيسيك محصول | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماآيسيك نوعي طبقهبندي استاندارد براي فعاليتهاي اقتصادي توليدي است. هدف اصلي كديشن آيسيك فراهم كردن مجموعهاي از ردههاي فعاليتي است بهطوريكه در آن بتوان موجوديتهاي اقتصادي را بر اساس نوع فعاليتي كه انجام ميدهند طبقهبندي كرد. وزارت صنعت، معدن و تجارت از اين طبقهبندي براي دستهبندي فعاليتهاي صنعتي استفاده مينمايد. بر اساس سيستم طبقهبندي آيسيك، كد آيسيك 15 مربوط به محصولات غذايي بوده و كدهاي فعاليتها طرح به شرح ذيل ارائه گرديده است.
بررسي فني و تكنولوژيكي وفرايند توليدروش فرآوري و بسته بندي خرما نيز مشتمل بر ضد عفوني ، شستشو ، رطوبت گيري ،پوليش ، درجه بندي و بسته بندي است بر اساس استانداردهاي تعيين شده در خصوص شرايط نگهداري و انبارش خرما لازم است كه مواد اوليه بسته بندي و همچنين محصول در انبار (سردخانه پيش بيني شده ) با استفاده از شرايط تعريف شده از سردخانه استفاده شود لذا مشخصات عمومي سردخانه پيش بيني شده در طرح براي نگهداري محصولات سردخانه دومداره آمونياكي به ظرفيت 1000 تني با تلورانس دمايي تبخير 18- الي 7- درجه با اتاقهاي سرد خانه به ابعاد 8*14*24 در نظر گرفته شده است . فرايند بسته بندي خرما | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماخرماي خريداري شده با نظارت دقيق از زمان برداشت تا تحويل محصول توسط نمايندگان كارخانه توسط توليد كنندگان به كارخانه ارسال مي گردد و خرما باسكول و وزن شده در سكوهاي تخليه تحويل مي گردد پس از تخليه و تحويل خرما در جعبه هاي مخصوص قرار گرفته و جهت ضدعفوني آماده مي شود. عمل ضدعفوني كردن براي تمام خرماهاي وارده به كارخانه و در اتاق هاي مخصوص صورت مي گيرد. پس از اين مرحله متناسب با ظرفيت ماشين آلات توليدي ، خرما به قسمت شستشو برده مي شود. خرما شسته شده توسط ريل هاي مخصوص به دستگاه خشك كن وارد مي شوند و با تنظيم دستگاه علاوه بر خشك كردن ميزان رطوبت موجود در خرما از ۳۰ درصد به حدود ۲۰-۱۵ درصد مي رسد پس از خشك شدن مرحله درجه بندي و بازرسي شروع مي.شود خرماي مطلوب بلحاظ اندازه ،رنگ ،درشتي و روشني ودرجه نرمي به منظور جذب بازارهاي داخلي و خارجي سورت و بسته بندي مي شود پس از مرحله درجه بندي ، خرما توسط نقاله هاي مخصوص به قسمت توزين وارد شده و در بسته هاي ۲۵۰،۵۰۰ و ۱۰۰۰ گرمي قرار گرفته و روكش مي شود پس از اين مرحله بسته هاي خرما در كارتن هاي مناسب گذاشته شده و براي نگهداري به سردخانه ارسال مي شود
فرايند توليد شيره خرما | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرمابراي توليد شيره خرما به روش ديفوزيون در اين طرح مراحل چندگانه اي مد نظر است اين مراحل عبارتند از: انتخاب مواد اوليه ، ضدعفوني و نگهدارش مواد اوليه در سردخانه ، شستشو ، سورتينگ ، هسته گيري و تفكيك نخاله ، خردكردن پخت و ديفوزيون خرما ، تفكيك و سانتريفيوژ چرخشي بمنور تفكيك مواد جامد از شربت و عصاره مايع ، فيلتراسيون نهائي شربت يا شيره رقيق ،پيش گرم كردن كالاي نيمه ساخته ، تغليظ اوليه ، رنگبري و تغليظ نهائي جهت توليد شربتهاي غليظ داراي رنگ بهبود يافته با استفاده از كربن فعال ، پاستوريزاسيون و بسته بندي محصول نهايي متناسب با سليقه مشتري
ماشين آلات و تجهيزات اصلي خط توليد | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماليست ماشين آلات اصلي خط توليد در دو بخش سورت وبسته بندي خرما و توليد شيره خرما صنعتي با استفاده از تاسيسات مشترك سردخانه ديگ بخار بخش هاي انبار و تاسيسات عمومي بشرح ذيل مي باشد شستشو، بالابر و خشك كن خرماو نوار سورت ، سكو پخت ، تانك فرموله خرما ،فيلتر پرس ، اواپراتور دو مرحله ، مخزن ديو ، پاستوريزاتور ، پركن دونازله ، تونل سرد كن ، ليبل زن اتيكت زن يكطرفه ، شيرينگ پك نيمه اتوماتيك ، پيش گرمكن ، نوار نقاله جلو بسته بندي و دستگاه بالابر ، دستگاه سورتينگ خرما ، نوار نقاله دستچين ، دستگاه سرند و نخاله گيري ، ميزكار هاي تمام استيل
بررسي آماري ومشخصات عمومي طرح فرواوري خرمابر اساس آمار متشره وزارتين صمت وجهاد كشاورزي تا ابتداي سال 1401 تعداد پروانههاي بهرهبرداري صادره شده كشور در زمينه درجه وبسته بندي خرما 368 واحد است كه ظرفيت اسمي توليد آنها 555512 تن خرما را دارد وتعداد 180 واحد صنعتي نيز در زميته توليد شيره خرما با ظرفيت اسمي 196513تن به ثبت رسيده اند بدهي است براي آگاهي از داده هاي دقيق آماري در اين حوزه ودرخواست انجام مطالعات دقيق بازار مي توانيد با كارشناسان كاردوك تماس بگبريد. بر اساس مطالعات انجام شده طرح احداث واحد سورت و بسته بندي خرما و شيره خرما با ظرفيت 3900 تن درسال در سال جاري ودر محل بررسي شده 945 ميليارد ريال سرمايه گذاري نياز دارد. نرخ بازدهي داخلي سرمايه گذاري 44 درصد بوده و دوره برگشت سرمايه عادي طرح حدود 4 سال مي باشد بديهي است داده هاي مالي طرح با تغيير زمان و مكان طرح تغيير خواهد كرد . در ادامه خلاصهاي از نيازمنديهاي احداث اين طرح ارائه شده است.
نتيجه مطالعات مالي و اقتصادي | طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرماتحقيقات بازار و برآورهاي مالي فني واقتصادي تهيه شده طرح و تحليل شاخصهاي مالي و اقتصادي طرح با محاسبات مالي وضعيت قابل قبولي را بلحاظ مالي براي توليد محصولات را نشان مي دهد. حهت اخذ مجوز هاي توليد اين محصول وتامين زير ساخت براساس پلان هاي مهندسي توليد استاندارد و صادرات محور مي توانيد در تمامي مراحل انجام كار از زمان بررسي ايده تا پياده سازي و زمان بهره برداري از مشاوران و كارشناسان خيره وباتجربه كارد.وك كمك بگيريد. خدمات قابل ارايه كاردوك به طرح ها و واحدهاي
براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي ميتوانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.
منبع: طرح توجيهي درجه بندي و بسته بندي خرما
امتیاز:
بازدید:
|
|
[قالب وبلاگ : سایت آریا] [Weblog Themes By : sitearia.ir] |