كاردوك
مشاوره كسب و كار كاريابي كاردوك

طرح توجيهي راه اندازي كشتارگاه صنعتي طيور براي راه اندازي يك مجموعه اقتصادي در جهت توليد گوشت طيور مي باشد. معمولا كشتارگاه هاي صنعتي طيور به گونه اي راه اندازي مي شوند كه صفر تا صد توليد گوشت طيور شامل ذبح تا انجام برخي فرآيند ها بر روي گوشت، در يك مجموعه انجام شود.  كشتارگاه هاي صنعتي طيور در كشورمان تازه تاسيس هستند و نياز به كسب اطلاعات بيشتري براي شروع دارند. در ادامه اين مقاله اطلاعات كاملي از طرح كشتارگاه صنعتي طيور ارائه كرده ايم.

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد. 

منبع: طرح كشتارگاه صنعتي طيور

 

 

 

معرفي محصول | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

در سال هاي گذشته براي تهيه و توليد گوشت طيور، يك مكان متمركزي وجود نداشت. ارائه و فروش گوشت طيور به افراد مختلف به اين صورت انجام شد كه هر گوشت فروشي و قصاب دام و طيور را در مكان خود ذبح مي كرد و پس از پاك كردن در اختيار افراد ديگر قرار مي داد. اين روش ضمن اينكه كاري زمانبر بود، از نظر رعايت مسائل بهداشتي نيز مشكل داشت.

به همين دليل در ابتدا با برنامه ريزي دولت و كمك شهرداري، مكان هايي بهداشتي براي ذبح طيور و ارائه آن به مشتريان در نظر گرفته شد و پس از مدتي به بخش هاي خصوصي تحت نظر سازمان بازرسي گوشت واگذار گرديد كه در اين حالت نيز دولت كنترلي بر كشتارگاه ها نداشت.

تمامي اين دلايل در كنار رشد جمعيت و شهر ها باعث شد براي توليد گوشت سفيد طيور و مواد غذايي پروتئيني، كشتارگاه هاي صنعتي طيور راه اندازي شوند. كنترل و بازرسي در اين كشتارگاه ها توسط  دامپزشكان و بازرسان مربوطه انجام مي شود.

اداره كشتارگاه هاي صنعتي طيور تعاوني بر عهده شركتي مي باشد كه شركت هاي تعاوني تعيين كرده اند. در هر بازه زماني، در آمد هاي  حاصله محاسبه شده و با كسر مخارج و هزينه هاي مربوط به نوسازي تجهيزات، به حساب شركت هاي تعاوني واريز مي شود.

اهداف احداث كشتارگاه صنعتي طيور | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

از مهم ترين اهداف احداث كشتار گاه صنعتي طيور به عنوان يك مجموعه صنعتي كه با بهره دهي كامل، مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  • تأمين گوشت سفيد طيور به صورت بهداشتي و البته با رعايت موازين اسلامي
  • ايجاد كشتارگاه ها در مناطق دامخيز به منظور جلوگيري از خسارت هاي ناشي از حمل دام زنده
  • اشتغال زايي
  • گسترش صنايع مرتبط نظير دامداري، دامپروري، توليد علوفه و …
  • بالا بردن ظرفيت توليد گوشت طيور
  • تبديل ضايعات طيور شامل خون، چربي و… به فرآورده هاي قابل مصرف
  • كاهش آلودگي محيط زيست
  • نگهداري گوشت با استفاده از تجهيزات بسته بندي و امكانات سردخانه اي
  • تكميل زنجيره توليد گوشت و رسيدن به خود كفايي
  • كشتار متمركزدر جهت كسب آمار دقيق جهت برنامه ريزي هاي آتي

ارزش غذايي گوشت مرغ | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

از مهم ترين منابع غذايي حاوي پروتئين براي انسان، گوشت مرغ مي باشد. از آنجايي كه ميزان پروتئين موجود در گوشت مرغ از ديگر گوشت ها بيشتر است و همينطور احتمال انتقال بيماري از اين مرغ ها به انسان بسيار كم تر مي باشد، جزو مواد غذايي پر مصرف در كشورمان مي باشد. به طور كلي گوشت مرغ به دليل داشتن پروتئين بالا باعث سلامت استخوان ها، جلوگيري از پوكي استخوان و … مي شود. ضمن اينكه داراي انواع ويتامين ها و مواد معدني نيز هست.

لازم به ذكر است اگر گوشت مرغ در مرحله آماده سازي آلوده شود، مي تواند موجب انتقال بيماري هاي سالمنلوزيس  به انسان شود. بنابراين رعايت بهداشت در مراحل مختلف شامل سر بريدن، پر كني و … بسيار حائز اهميت است تا گوشت سالم و بدون آلودگي به دست مصرف كننده برسد.

معرفي كد آيسيك مرتبط با صنعت كشتارگاه صنعتي طيور | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

در اين قسمت كد آيسيك مرتبط با محصولات غذايي توليد شده در كشتارگاه صنعتي طيور را ارائه كرده ايم.

  •  كد آيسيك كشتارگاه مرغ : كد  511412457
  •  كد آيسيك دل و جگر و سنگدان حاصل از كشتارگاه طيور ( خوراك انسان ) : كد  1511512423
  •  كد آيسيك پاي مرغ حاصل از كشتارگاه طيور( خوراك انسان ) : كد 1511512421
  •  كد آيسيك توليد پودر گوشت طيور حاصل از كشتارگاه طيور ( خوراك انسان ) : كد 1511512422
  •  كد آيسيك پودر پر مرغ و ديگر پرندگان حاصل از كشتارگاه طيور( خوراك حيوان ) : كد 1511512434
  •  كد آيسيك چربي صنعتي حاصل از ضايعات كشتارگاه طيور: كد 1511512449
  •  كد آيسيك گوشت مرغ تازه بسته بندي شده : كد 1511412483
  •  كد آيسيك گوشت مرغ منجمد بسته بندي شده : كد 1511412484

كدهاي زير نيز شامل كشتارگاه صنعتي طيور مي شوند :

  •  كد آيسيك كشتارگاه مرغ  : كد 1511412458
  •  كد آيسيك كشتارگاه بوقلمون : كد 1511412458
  •  كد آيسيك كشتارگاه شترمرغ :كد 1511412459
  •  كد آيسيك كشتارگاه بلدرچين : كد 1511412496

محصولات و خدمات كشتارگاه طيور | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

محصولاتي كه علاوه بر مرغ در كشتارگاه طيور توليد و به مشتريان عرضه مي شود، شامل موارد زير است:

  • مرغ كامل آماده طبخ
  • ران كامل با پوست و  ران كامل بدون پوست
  • مغز ران با پوست و مغز ران بدون پوست
  • ساق ران با پوست و ساق ران بدون پوست
  • سينه بدون بال و گردن وكتف
  • جوجه كباب با استخوان ساده و زعفراني
  • جوجه كباب بدون استخوان ساده و زعفراني
  • شنيسل با كتف و شنيسل بدون كتف
  • كتف ساده، زعفراني و سوخاري
  • فيله ساده و فيله سوخاري
  • گردن با پوست و  گردن بدون پوست
  • بال ساده، زعفراني و سوخاري
  • پاي مرغ
  • جگر
  • سنگدان
  • دل
  • پودر گوشت

بخش‌هاي مختلف كشتارگاه صنعتي طيور | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

كشتارگاه هاي صنعتي طيور شامل بخش هاي مختلفي است كه در ادامه به آن ها اشاره كرده ايم.

  • خط  كامل كشتار مرغ
  • بسته بندي و قطعه بندي
  • سردخانه
  • كارخانه تبديل ضايعات ( تهيه پودر گوشت )
  • تصفيه فاضلاب

واحدهاي مختلف كشتارگاه مرغ نيز شامل بخش هاي متفاوتي كه به شرح موارد زير مي باشد:

  • سكوي پذيرش مرغ زنده
  • سالن پذيرش
  • خط كشتار
  • سالن كشتار
  • تخليه شكم
  • شستشوي مرغ
  • چيلر آبي (خنك كننده)
  • خط آب چكان
  • آب چكان (اتاق سرد)
  • بسته بندي و قطعه بندي مرغ
  • واحد تونل انجماد به ظرفيت
  • واحد نگهداري (سردخانه)

ويژگي هاي لاشه مرغ خوب | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

لاشه مرغ تازه بايد در تمامي اجزا، ويژگي هاي مورد قبولي داشته باشد تا بتوان آن را به عنوان يك ماده غذايي سالم مصرف كرد. از مهم ترين ويژگي هاي لاشه مرغ تازه مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  • پوست بدن : به رنگ سفيد مايل به زرد كمرنگ يا كهربائي، كشيده شده به صورت يكنواخت بر روي مرغ، بدون پارگي، تورم، خونمردگي، تغيير رنگ، خراش و كاملاً تميز و عاري از پر و بدون ذرات خارجي و هرگونه آلودگي
  • ماهيچه‌ هاي اسكلتي : به رنگ سفيد مايل به صورتي، بدون تغيير رنگ، خونمردگي و آثار تور، سفت و داراي قوام طبيعي
  • چربي‌ها : به رنگ زرد روشن، بدون بوي غيرطبيعي
  • استخوان‌هاي اسكلتي بدن : بدون شكستگي و يا انحناي غيرطبيعي و غيرعادي
  • بو: بدون بوي غيرطبيعي همچون بوي ترشيدگي، تعفن يا گنديدگي

لاشه مرغ منجمد علاوه بر ويژگي هاي لاشه مرغ تازه، بايد داراي ويژگي هاي زير نيز باشد:

  • به‌ صورت كاملاً منجمد
  • عضلات سخت و داراي قوام طبيعي پس از انجماد جدايي
  • بدون آثارو نشانه‌ هاي سوختگي ناشي از انجماد
  • بدون علائم كپك‌ زدگي
  • نداشتن آب يا خونابه در بسته بندي مرغ منجمد
  • داراي نشانه‌ گذاري مربوط برابر ضوابط

فرآيند توليد گوشت مرغ در كشتارگاه هاي صنعتي | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

فرآيند توليد گوشت مرغ در كشتارگاه هاي صنعتي طيور در چندين مرحله انجام مي شود كه در ادامه آن ها را توضيح داده ايم.

مرحله اول: تخليه مرغف

در اين مرحله مرغ توسط كاميون و يا وانت هايي كه داراي قفسه هاي مخصوص حمل مرغ زنده است، وارد كشتارگاه صنعتي طيور مي شود. پس از انتقال مرغ ها به سالن، يكي يكي از پا از قلاب هايي آويزان مي شوند.

مرحله دوم : شوك

مرغ هاي آويزان از پا به نوار نقاله هوايي براي آرام شدن وارد دستگاه شوك الكتريكي مي شوند. شوك اكلتريكي با وارد شدن مرغ به دستگاهي كه داراي واني از فايبرگلاس با آب حاوي الكتريسيته ضعيف است براي 10 تا 15 ثانيه انجام مي شود.

مرحله سوم : ذبح مرغ

مرغ ها پس از شوك الكتريكي به روش اسلامي ذبح مي شوند. به دليل آويزان بودن مرغ ها، خون از بدن مرغ سريعا خالي مي شود.

مرحله چهارم :  اسكالدر يا پر خيس كن

شستشوي اوليه مرغ ها توسط اين دستگاه انجام مي شود. در اين مرحله پرهاي مرغ ها آماده جداسازي مي گردد. بقاياي خون از بدن مرغ ها خارج مي شوند و شسته و تميز مي گردند. براي اينكه پرها به راحتي جدا شود تا دماي  55 تا 60 درجه سانتيگراد نيز گرم مي شوند.

مرحله پنجم :  قسمت پر كن

مرغ ها براي جداسازي پرها توسط خط نقاله هوايي وارد دستگاه مي شوند و پر آن ها بدون هيچ آسيبي به مرغ ها، جدا مي شود.

مرحله ششم : قسمت كله كش

سر مرغ در اين مرحله جدا مي گردد.

مرحله هفتم : قسمت پا انداز

پاي مرغ ها در اين مرحله از قلاب خارج مي شود.

مرحله هشتم : قسمت پابر

در مرحله هشتم، مرغ ها بر روي يك ديسك آلومينيومي هدايت مي شوند و پس از خم شدن پا از مفصل، با تيغ ثابت برش داده مي شوند و در نهايت توسط تيغ متحرك از مفصل جدا مي شوند.

مرحله نهم : قسمت مقعد بر

قسمت مقعد مرغ توسط ماشين ركتوم بريده مي شود تا هيچ گونه آلودگي وارد شكم مرغ نشود. در اين مرحله يه كمك سيستم نگهدارنده پاي مرغ و همينطور سيستم نگهدارنده دم مرغ، مقعد تا جناح سينه مرغ نيز پاره و باز مي شود. در اين مرحله نيز برش ها به گونه اي انجام مي شود كه پارگي روده موجب آلودگي مرغ نشود. تيغ ها پس از هر بار استفاده، به طور اتوماتيك شسته مي شوند.

مرحله دهم : قسمت تخليه اتوماتيك شكم مرغ

در اين مرحله شكم مرغ تخليه مي شود به طوري كه قاشق تخليه شكم از جلوي سينه وارد شكم مرغ مي شود و با يك حركت تمامي شكم مرغ را خالي مي كند. تمامي قاشق ها بعد از هراستفاده به صورت اتوماتيك شسته مي شوند.

مرحله يازدهم : جداسازي

پس از اينكه شكم مرغ را تخليه مي كنند، بايد قسمت هاي مختلف آن را از يكديگر جدا كنند. در اين مرحله قسمت هاي خوراكي مرغ مثل دل و جگر و سنگدان تميز و شسته مي شوند و وارد نوار نقاله و ميز مربوطه مي گردند. ديگر قسمت هاي غير خوراكي مرغ نيز از طريق كانالي براي دپوي زير زميني انتقال مي بابد تا به خوراك دام تبديل شود.

مرحله دوازدهم : قسمت چيلر حلزوني

مرغ ها وارد چيلر حلزوني مي شوند تا ضمن شستشو با پودر يخ نيز به درجه حرارت 4 درجه سانتي گراد برسند.

مرحله سيزدهم : بسته بندي

در نهايت مرغ ها بايد بسته بندي شوند و براي عرضه به مشتري آماده گردند. براي اينكار ابتدا آب هاي اضافي مرغ حاصل از مرحله شست و شو را از آن خارج مي كنند. بسته بندي هاي دل و جگر را نيز درون مرغ ها قرار مي دهند و در نهايت در كيسه هايي از جنس نايلون قرار داده مي شود و پس از تخليه هوا، پلمپ مي گردد. مرغ ها پس از بسته بندي در سرد خانه نگهداري مي شوند.

ماشين آلات و ابزار مناسب | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

براي كشتالرگاه صنعتي شيور در هر بخشي از كشتار، به برخي ماشين آلات و ابزار مناسب نياز است كه در ادامه به تمامي آن ها اشاره كرده ايم.

خط اصلي كشتار در كشتارگاه مرغ

  • ريل اصلي خط كشتار
  • ترولي و زنجير
  • قلاب و رابط
  • واحد قطعه ­بندي
  • دستگاه سورتينگ
  • دستگاه قطعه بندي
  • دستگاه استرژ
  • ليبل زني
  • و …

تجهيزات ذبح و پركني كشتارگاه مرغ

  • ريل حمل قفس
  • قفس شور
  • شوكر
  • حوض جمع آوري خون
  • شمارشگر
  • اسكالدر
  • پركن
  • كله كش
  • پرنده شوي
  • پا بر
  • پيلر
  • پا انداز
  • قلاب شور
  • و …

تجهيزات واحد تبديل ضايعات كشتارگاه مرغ

  • سپريتور
  • ديگ پخت
  • پركوليتور
  • آسياب پودر گوشت
  • ايستگاه توزين و دوخت
  • كندانسور و بوگير و بوسوز
  • كانواير
  • صفحه خشك كن
  • پمپ انتقال ضايعات
  • و ….

خط چيلينگ روم كشتارگاه مرغ شامل:

  • ريل اصلي خط چيلينگ روم
  • ترولي و زنجير
  • قلاب
  • مرغ انداز
  • و….

تجهيزات واحد فرآوري (عمل آوري) و بسته­ بندي مواد پروتئيني (گوشت سفيد) شامل:

  • خط ريل حمل لاشه
  • چنگك مخصوص لاشه
  • ميز مخصوص برش
  • نوار تقاله مخصوص انتقال قطعات گوشت و استخوان
  • چرخ گوشت در سايزهاي مختلف
  • راك هاي حمل گوشت
  • و …

ساير تجهيزات موردنياز كشتارگاه مرغ

  • تسمه نقاله جداسازي دل و جگر و سنگدان
  • دستگاه سنگدان پاك كن
  • دستگاه پوست­گير سنگدان
  • چيلر مخصوص دل و جگر و سنگدان
  • ميزهاي مخصوص جداسازي و بسته ­بندي دل و جگر و سنگدان
  • پوست گير پاي مرغ
  • دستگاه برش ساق پاي مرغ
  • دستگاه ناخن زن و …

تجهيزات واحد فرآوري (عمل آوري) پاي مرغ كشتارگاه مرغ | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

  • دستگاه شستشو
  • وان آب گرم
  • پوست­گير پا مرغ
  • دستگاه برش ساق
  • فينيشر
  • سورتينگ
  • بسته ­بندي
  • كارتن زني
  • شيرينگ پك
  • راك­ هاي حمل پا مرغ به تونل انجماد
  • و …

واحد بسته بندي در كشتارگاه مرغ | طرح كشتارگاه صنعتي طيور

  • ميز مخصوص بسته بندي
  • قيف پركني مرغ
  • كليپ زن
  • شيرينگ پك
  • راك­هاي حمل مرغ بسته بندي شده به تونل انجماد و …

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

منبع: طرح كشتارگاه صنعتي طيور

امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۴:۲۴ ] [ كاردوك ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 4
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی