كاردوك مشاوره كسب و كار كاريابي كاردوك
|
معرفي محصول | طرح توليد انواع كيك و كلوچهكيك جزو غذاهاي مخصوصي است كه دستور پخت آن در قرن هاي گذشته با آسياب گندم ايجاد شده و تا امروز مورد استفاده قرار گرفته است. كيك ها ماندگاري طولاني تري دارند همچنين در شكل و مزه آن ها تنوع بالايي وجود دارد به همين دليل در تمام فصول سال مي توان آن ها را تهيه نمود. انواع كيك و كلوچه، به عنوان غذاي باكيفيت و اشتها آور در ميان مردم شناخته مي شوند. توليد اين نوع از تنقلات و شيريني جات به گذشته هاي دوري برمي گردد كه افراد از بي كربنات سديم (كه محصولي از خاكستر دريايي بود) براي پوك كردن خمير نان و خميرهاي شيريني استفاده مي كردند. استفاده از جوش شيرين جهت پوك كردن خمير، طي فرآيند عمل آمدن خمير به 130 سال گذشته برمي گردد. حالا صنايع كيك به اندازه اي پيشرفت كرده اند كه از روش هاي مختلفي براي توليد كيك با تنوع بالا استفاده مي گردد. لازم است اشاره كنيم كه گاها ارزش غذايي كيك هاي توليد شده نيز با يكديگر متفاوت مي باشد و كيك ها در قالب كيك هاي انرژي زا و يا كيك هاي رژيمي به مصرف كنندگان ارائه مي گردد. مواد اوليه موجود در تركيب انواع كيك و كلوچهدر طرح توليد انواع كيك و كلوچه از مواد اوليه به شرح موارد زير استفاده مي گردد:
كد آيسيك مرتبط با صنعت توليد كيك و كلوچهمطابق با سيستم بين المللي طبقه بندي استاندارد صنايع، كد آيسيك انواع كيك و كلوچه، كد 1541312315 مي باشد. لازم است اشاره كنيم كه كد تعرفه گمركي انواع كيك و كلوچه نيز كد 1905 است. بازار محصولات انواع كيك و كلوچه در ايرانمصرف انواع كيك و كلوچه در ايران كمتر از سرانه مصرف انواع كيك و كلوچه در جهان است. بيشترين سرانه مصرف كيك متعلق به كشور انگليس به ازاي هر يك نفر 35 كيلوگرم در سال است. در حالي كه ميزان مصرف انواع كيك و كلوچه در كشور ما به ازاي هر نفر سالانه 21 كيلوگرم است. مقايسه اين آمار و ارقام نشان مي دهد كه اين صنعت در كشور ما به اندازه ديگر كشورها نتوانسته جايگاه واقعي خودش را به دست آورد. فرآيند توليد انواع كيك و كلوچه | طرح توليد انواع كيك و كلوچهمعمولا فرآيند توليد انواع كيك و كلوچه در كارخانه هاي مختلف با يكديگر مشابه است. در ادامه به مراحل مختلف توليد انواع كيك و كلوچه در كارخانه هاي تمام اتوماتيك اشاره كرده ايم. 1.ميكسر تهيه خمير كيكاز دستگاه ميكسر تهيه خمير كيك جهت مخلوط و ميكس مواد اوليه استفاده مي شود. براي تركيب مواد اوليه روش هاي مختلفي وجود دارد كه طي چند مرحله مواد اوليه اضافه شده و مخلوط مي شوند. در اين مرحله دستگاه بايد قدرت كافي براي مخلوط كردن و تركيب مواد اوليه را داشته باشد و نهايتا 5 دقيقه خمير را براي رسيدن به قوام مورد نظر تركيب نمايد. جنس پره هاي همزن و مخزن ميكسر معمولا از جنس استيل است. 2.اوكس (دستگاه هوادهي به خمير كيك)بهترين كيك، كيكي است كه داراي حفره هاي زيادي باشد. در هنگام ميكس مواد اوليه هوا به داخل خمير نفوذ مي كند و سبب ايجاد حفره مي شود. براي وارد كردن هواي بيشتر به داخل بافت كيك از دستگاه اوكس استفاده مي شود تا كيك نهايي داراي حفره هاي بيشتري نسبت به حالت معمولي باشد. 3.كاغذ گذاردر كارخانه هايي كه ميزان توليد روزانه آن ها زياد است از دستگاهي به نام دستگاه كاغذ گذار استفاده مي شود. در كارگاه ها و يا كارخانه هاي كوچك اين مرحله به صورت دستي و توسط كارگران انجام مي گردد. دستگاه كاغذگذار داراي چندين محفظه نگهداري كاغذ است كه اهرم هايي اين كاغذها را داخل قالب ها مي گذارند. 4.ديپازيتور (قيف زن)در دستگاه ديپازيتور ديس هايي فلزي وجود دارد كه در كدام بيش از 18 قالب كيك جا مي شود. هر قالب پس از قرار گرفتن در زير نازل هاي دستگاه ديپازيتور در حجم از قبل تعيين شده اي پر مي گردد. به اين ترتيب قالب ها رديف به رديف پر شده و به جلو رانده مي شوند. 5.فرهاي پختمهم ترين مرحله توليد انواع كيك و كلوچه، مرحله پخت آن ها در فر است. براي پخت كيك ها از انواع فرهاي دوار و ريلي استفاده مي گردد تا با چرخش مناسب، دما و رطوبت به تمامي قسمت هاي كيك برسد. 6.سرد كننده كيكدستگاه سرد كننده كيك داراي چندين فن است كه از قسمت بالايي بر روي كيك ها هواي خنك را مي وزند و سبب خنك شدن كيك ها مي گردند. 7.تزريق مربابعضي از كيك و كلوچه ها به صورت مغزدار توليد مي شوند. براي تزريق مربا و يا هر گونه مواد مياني همچون انواع مارمالات ها، دانه هاي بادام، پسته، گردو و … به اين كيك ها از دستگاه مخصوصي استفاده مي شود. ديس هاي شامل قالب هاي كيك پخته شده از يك قسمت دستگاه وارد مي شوند. نازل هاي تزريق مربا به داخل كيك نقوذ كرده و مواد مياني را اضافه مي كنند. پس از اتمام فرآيند ديس از سويي ديگر از دستگاه خارج مي گردد. 8.تخليه ديستخليه ديس ها در بيشتر كارخانه ها به صورت دستي انجام مي شود اما در كارخانه هاي تمام اتوماتيك تخليه ديس ها توسط رباط هاي انجام مي گردد. اين رباط ها داراي گيرنده هايي اند كه دو طرف كيك را بلند مي كنند و پس از چرخش 45 درجه آن ها را بر روي نقاله فيدر قرار مي دهند تا جهت بسته بندي وارد دستگاه پيلوبك شوند. 9.دستگاه بسته بندي پيلوپكاز دستگاه هاي بسته بندي S.F.F افقي، دستگاه بسته بندي پيلوپك است. محصولات توليد شده يكي يكي وارد اين دستگاه مي شوند و پس از قرار گرفتن در بسته بندي مورد نظر با دوخت افقي توسط دستگاه دوزنده دوار، پلمپ مي شوند. معمولا اين دستگاه ها توانايي بسته بندي 400 بسته در دقيقه را دارند. لازم است اشاره كنيم كه بسته بندي انواع كيك و كلوچه از اهميت بالايي برخوردار است و بايد به گونه اي باشد كه از فساد و آلودگي آن ها جلوگيري گردد. معمولا براي بسته بندي محصولات توليد شده از آرد گندم از پوشش هايي همچون كاغذهاي مقوايي، كاغدهاي مومي، مقواهاي پوشش دار، سلون، آلومينيوم،؛ پلي اتيلن، پلي پروپلين و … استفاده مي شود. همينطور لازم است بر روي بسته بندي كيك و كلوچه ها نام و نوع فرآورده، نام و آدرس واحد توليدي همراه با علامت تجاري، وزن خالص، نام مواد تشكيل دهنده، شماره پروانه ساخت، تاريخ به روز مواد، تاريخ انقضا و … درج گردد. دستگاه ها و تجهيزات مورد نياز | طرح توليد انواع كيك و كلوچهبراي توليد انواع كيك و كلوچه به دستگاه ها و تجهيزات مختلفي نياز مي باشد كه در ادامه به آن ها اشاره كرده ايم:
براي آشنايي بيشتر با ساير طرح توجيهي صنعتي كليك كنيد. خدمات قابل ارايه كاردوك به طرحها و واحدهاي توليد كنندهبراي تهيه طرح توليد انواع كيك و كلوچه و ساير طرح توجيهي ها در زمينه هاي مختلف مي توانيد با كارشناسان تماس بگيريد. از جمله خدمات مركز مشاوره كسب و كار كاردوك مي توان به موارد زير اشاره داشت :
براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.
منبع: طرح توليد انواع كيك و كلوچه
امتیاز:
بازدید:
|
|
[قالب وبلاگ : سایت آریا] [Weblog Themes By : sitearia.ir] |