كاردوك
مشاوره كسب و كار كاريابي كاردوك

 

 

معرفي محصول | طرح توليد خوراك ماهي

آبزيان همانند ساير موجودات، جهت رشد و پرورش به مواد مغذي نياز دارند؛ در خوراك توليد شده براي ماهي‌ها تمامي مواد موردنياز جهت تغذيه آن‌ها از جمله پروتئين‌هاي جيواني و گياهي، مواد انرژي زا، املاح، ويتامين‌ها و … با نسبت‌هاي استاندارد وجود دارد.

خوراك ماهي با توجه به سن ماهي‌ها و مواد اوليه اي كه در داخل آن‌ها به كار رفته است، در اشكال مختلفي شامل پلت، خرد شده، پولكي، گرانول و رشته اي توليد مي شود. ظاهر خوراك ماهي نيز از اهميت بالايي برخوردار است به طوري كه غذاي آبزيان پرورشي بايد يك دست و خوش رنگ باشد و نظر ماهيان را به خود جلب كند. از سويي ديگر خوراك ماهي‌ها بايد متناسب با سن ماهي و اندازه دهان آن‌ها داراي اندازه، زبري، نرمي و خشكي متناسبي باشد.

خوراك ماهي به دليل ارزان بودن مواد اوليه اي كه در توليد آن به كار مي‌رود، داراي قيمت‌هاي به صرفه و اقتصادي است. همينطور استفاده از غذاي خشك اين امكان را به افراد مي‌دهد كه همراه با آن‌ها داروهاي خاص مثل آنتي بيوتيك‌ها و … را نيز جهت كنترل بيماري در ميان آبزيان، به غدا اضافه نمايند. شما در هر جايي كه هستيد مي‌توانيد براي تهيه طرح توجيهي كشاورزي ، دام و طيور با كارشناسان كاردوك تماس بگيريد.

ويژگي‌هاي خوراك ماهي

توليد كنندگان خوراك ماهي بايد در زمان توليد اين محصول سعي كنند غذايي را براي آبزيان توليد كنند كه داراي ويژگي‌هاي لازم باشد. در ادامه به مهم ترين ويژگي‌هاي خوراك ماهي اشاره كرده‌ايم:

  • پايداري در آب : خوراك ماهي بايد پايداري خوبي را در آب داشته باشد. پايداري در آب به مدت زماني گفته مي‌شود كه غذاي توليد شده براي ماهيان پس از قرار گرفتن در آب، شكل و كيفيت خود را از دست ندهد.
  • رنگ : رنگ خوراك ماهي بسيار مهم است چراكه بايد كاملا يك دست و بدون شكستگي بوده و بتواند نظر آبزيان را به خود جلب نمايد.
  • شلك ظاهري و بافت : بافت و قوام خوراك ماهي بايد كاملا مناسب باشد و يكنواختي عدم وجود شكستگي در آن‌ها بسيار مهم است.
  • بو : خوراك توليد شده براي ماهي‌ها بايد بوي تازگي بدهد؛ همچنين بوي جذب كننده اي داشته باشد.
  • اندازه : اندازه غذاي ماهي بايد متناسب با سن و دهان ماهي‌ها توليد گردد.
  • خوش خوراكي : خوراك ماهي بايد از كيفيت بالايي برخوردار باشد تا يك آبزي تمايل به خوردن آن را داشته باشد.
  • وزن مخصوص : غذاي توليد شده بايد داراي وزن مخصوصي نيز باشد تا بتواند متناسب با عادات و رفتار ماهي‌ها در غذا خوردن به اندازه كافي بر روي آب شناور بماند.
  • جذابيت : به طور كلي خوراك توليد شده براي تغذيه ماهي‌ها بايد به گونه اي باشد كه حس بويايي، چشايي و بينايي آن‌ها را تحريك و به خود جذب نمايد.

مواد اوليه مورد نياز در طرح توليد خوراك ماهي

مواد اوليه مورد نياز در طرح توليد خوراك ماهي در كشورمان جزو مواد اوليه در دسترس و ارزان محسوب مي‌شود كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده ايم:

  • ذرت
  • گندم
  • كنجاله سويا
  • فول فت سويا
  • فول فت تخم كتان
  • سبوس گندم
  • پودر ماهي
  • پودر گوشت طيور
  • پودر گوشت دامي
  • پودر خون دامي
  • گلوتن گندم
  • گلوتن ذرت
  • كنجاله تخميري غلات
  • مكمل ويتامينه
  • مكمل معدني
  • نمك
  • جوش شيرين
  • كربنات كلسيم
  • مونوكلسيم فسفات
  • دي كلسيم فسفات

بررسي بازار خوراك آبزيان | طرح توليد خوراك ماهي

در سال‌هاي اخير پرورش ماهي به خصوص ماهي قزل آلا به دليل متناسب بودن مزه آن با ذائقه مردم كشورمان، رو به افزايش است و در صنعت مواد غذايي استقبال خوبي از آن كرده اند.

با توجه به جايگاه ويژه ماهي در رژيم غذايي مورد تاييد سازمان جهاني غذا و درو، مي‌توان گفت پرورش ماهي به كسب و كاري پرسود مبدل شده است. در همين راستا توليد خوراك ماهي و آبزيان غني جهت پرورش ماهي‌هاي با كيفيت تر بسيار حائز اهميت است.

جهت توليد خوراك ماهي ابتدا بايد از رفتارهاي تغذيه اي و نياز غذايي ماهيان مختلف آگاه شد و سپس با استفاده از تكنولوژي‌هاي نوين اقدام به توليد آن‌ها كرد. البته لازم است اشاره كنيم كه حساسيت بسياري در تغذيه آبزيان وجود دارد و رعايت مسائل بهداشتي در پرورش آن‌ها مهم است كه همين موضوع لزوم توليد غذاي ماهي باكيفيت را نشان مي‌دهد.

كد آيسيك مرتبط با طرح توليد خوراك ماهي

كد آيسيك خوراك آبزيان، كد 15331120 و كد آيسيك بسته بندي خوراك دام، طيور و آبزيان، كد 15331170 است.

كد تعرفه گمركي غذا براي ميگو كد 23311313 و كد تعرفه گمركي غذا براي ساير آبزيان پرورشي كد 23311323 است.

كالاهاي جايگزين و مكمل خوراك ماهي

در مراكز پرورش ماهي و آبزيان، متناسب با ميزان توليد و شرايط اقليمي، در فصول مختلف سال از خوراك ماهي با مكمل‌ها و درصد‌هاي متغيري از مواد اوليه استفاده مي‌شود اما تا به امروز جايگزيني براي اين نوع از خوراك ماهي‌ها معرفي نشده است.

معرفي بازار هدف خوراك ماهي

كاربرد اصلي خوراك ماهي براي پرورش آبزيان به خصوص ماهي‌هاي سردآبي است . در كشورما شهرهاي كردستان، كرمانشاه و ايلام جزو بزرگ ترين پرورش دهنده‌هاي ماهي در كشور هستند. با توجه به اين توضيحات مي‌توان گفت بازار هد1ف توليد كنندگان خوراك ماهي، شهرهاي موجود در خط زاگرس هستند. البته لازم است اشاره كنيم كه علاوه بر اين، خوراك آبزيان به ديگر كشورها همچون عراق نيز صادر مي‌گردد.

ضرورت اجراي پروژه

در سال‌هاي اخير مردم به گوشت ماهي به عنوان يكي از انواع گوشت سفيد بسيار توجه داشته اند. دليل آن هضم آسان و همچنين ارزش غذايي بالايي است كه گوشت ماهي از آن برخوردار است.

اين موضوع نشان دهنده اهميت پرورش آبزيان را نشان مي‌دهد. به منظور افزايش كيفيت ماهي‌هاي پرورش يافته، بايد توجه بيشتري به غذاي مصرفي آن‌ها داشت و از فرمولاسيون‌هاي علمي جهت بهبود كيفيت غذاي آن‌ها استفاده كرد.

دانش فني مورد نياز

آبزيان جزو موجودات آهسته خوار هستند كه در آب زندگي مي‌كنند. بنابراين نمي‌توان براي آن‌ها غذا را به صورت پودر و يا آردي شكل توليد نمود. عموما غذاي مصرفي ماهي‌ها و آبزيان پرورشي به صورت اكسترود پلت يا كرامبل است.

طي اين روش در درجه حرارت بالاي 90 درجه سانتي گراد، به اندازه 16 درصد بخار آب به اين خوراك‌ها اضافه مي‌گردد. پس از اتمام مراحل توليد، خوراك توليد شده داراي دانسيته بالايي بوده و با وزن مناسبي كه دارد در آب فرو مي‌رود. در اين روش توليد بايد مقادير مناسبي از افزودني‌ها، جهت پيونده اجزا و مواد اوليه به كار گرفته شود.

فرآيند توليد خوراك ماهي | طرح توليد خوراك ماهي

فرآيند توليد خوراك ماهي در 10 مرحله خلاصه مي‌شود كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم :

  • مرحله اول : دريافت مواد اوليه
  • مرحله دوم : انتقال به منابع ذخيره مواد اوليه
  • مرحله سوم : آماده سازي و تركيب مواد اوليه
  • مرحله چهارم : پيش پخت و اكسترود كردن
  • مرحله پنجم : خشك كردن و سرد كردن
  • مرحله ششم : روكش دادن (چربي پاشي )
  • مرحله هفتم : خرد و غربال كردن (كرامبلينگ)
  • مرحله هشتم : بسته بندي
  • مرحله نهم : انبار كردن
  • مرحله دهم : عرضه به بازار هدف

ماشين آلات و تجهيزات مورد نياز در توليد خوراك ماهي

در طرح توجيهي توليد خوراك ماهي به برخي ماشين آلات و تجهيزات نياز است كه در ادامه به ليست كامل آن اشاره كرده ايم:

  • قسمت ورود مواد اوليه بصورت گوني با ذرات گرد و غبار 5.1 كيلو وات
  • مخازن فرمول غذايي
  • مارپيچ انتقال تايپ 16
  • نشان دهنده سطح مواد در مخازن بالا بصورت گردان
  • بالابر تايپ 140 در 1400 ارتفاع 20 متر
  • مارپيچ‌هاي توزين زيرين مخازن فرمول غذايي
  • الك دانه بندي، تايپ 63 در 125
  • كانديشنر اختلاط مواد با مايعات و موتور را انداز و سيستم اضافه نمودن بخار
  • آهنرباي استوانه اي
  • سيستم توزين آب به دستگاه اكسترودر با كنترل اتوماتيك
  • تقسيم كن روتوري مواد اوليه به مخازن فرمول غذايي
  • كانديشنر استوان‌هاي 2 طبقه
  • مخازن فرمول غذايي
  • مارپيچ توزين دوبلكس
  • اندازه گير سطح مواد در حالت پر
  • تقسيم كن بار به دستگاه خشك كن كولر با موتور لنگ گردان
  • اندازه گير سطح مواد در حالت خالي
  • خشك كردن دو طبقه
  • مارپيچ توزين 150
  • جعبه خروجي از بلت به جعبه ورودي خشك كن
  • باسكول توزين و ميكسر و متعلقات و سازه‌هاي قرار گيري و كامپيوتر
  • مبدل حرارتي خشك كن با ولوهاي كنترلي
  • مار پيچ توزين و قيف مياني
  • فن راديال
  • مارپيچ تخليه مواد توزين شده از باسكول تايپ 250
  • ابزار دقيق
  • مخازن پيش آسياي
  • سايكلون
  • نشان دهنده سطح مواد در مخازن بالا
  • روتوري ولو
  • مارپيچ دو قلو
  • كرامبلر
  • مخزن اوليه بالاي آسياب چكشي
  • بالابر
  • سيستم كنترل آسياب چكشي الك دانه بندي و عبور مش به بالاي كانديشنر
  • مخزن اوليه بعد از آسياب
  • جعبه خروجي مواد
  • فيلتر گرد و غبار گير
  • سيستم آسياب چكشي
  • سيستم كنترل اكسترودر و ماشين آلات عمل آوري
  • فن راديال
  • كشويي پنوماتيك
  • شلواري پنوماتيك
  • مارپيچ‌هاي توزين و اختلاط زيرين مخازن فرمول غذايي
  • ميكسر اختلاط
  • سيستم توزين آب
  • سيستم روغن پاش اكسترودر
  • مخزن ثانويه بعد از ميكسر
  • سيستم كنترل دور متغير راه اندازي اكسترودر
  • اندازگير سطح مواد اوليه در مخزن ميكسر
  • بلت برگردان اكسترودر
  • مارپيچ انتقال
  • سيستم كنترل PIC اكسترودر و ماشين آلات عمل آوري
  • بالابر
  • مخازن
  • ماشين آلات اضافه
  • نموندن چربي
  • نشان دهنده سطح مواد در مخزن
  • كشويي تقسيم بار
  • مخزن مياني
  • سيستم توزين، پمپ چربي و ليستين
  • سيستم گوني زني دقيق با كليه متعلقات
  • سيستم توزين مايعات
  • مخازن گوني زني
  • سيستم گرمايش لوله‌هاي مايعات
  • مخزن مياني
  • لوله كشي مربوط به چربي
  • روتواسپري
  • تابلوي قدرت ماشين آلات
  • سيستم توزين مايعات
  • تابلو كنترل و ميميك عملكرد قفل ماشين آلات مواد مصالح
  • مونتاژ و الكترونيك سيني، كابل سيم، اتصالات لوله و سويچ‌هاي امر
  • و …

خدمات قابل ارايه كاردوك به طرح‌ها و واحدهاي توليد كننده

براي تهيه طرح توجيهي در زمينه‌هاي مختلف مي‌توانيد با كارشناسان تماس بگيريد. از جمله خدمات مركز مشاوره كسب و كار كاردوك مي‌توان به موارد زير اشاره داشت :

  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • تامين نيروي انساني نصب و راه اندازي ماشين آلات و تاسيات عمومي طرح توليد
  • مشاوره فرمولاسيون مواد اوليه
  • مشاوره اصلاح تكنواوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره صادرات محصول با كيفيت به  كشورهاي ديگر
  • تهيه طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ثبت نام در سامانه بهين ياب و سامانه مختلف

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي‌توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

 

منبع: طرح توليد خوراك ماهي

امتیاز:
بازدید:
برچسب: طرح توليد خوراك ماهي،
موضوع:
[ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۱۷:۴۹ ] [ كاردوك ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 6
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی