كاردوك
مشاوره كسب و كار كاريابي كاردوك

 

 

معرفي محصول | طرح توليد خوراك آبزيان با روش اكسترودر

توجه به تغذيه آبزيان در شيلات كه پرورش ماهيان گرم آبي و سرد آبي در بخش هاي خصوصي كشور را بر عهده داشت، از سال 1370 شكل گرفته است.

در گذشته اغلب مزارع سرد آبي، داراي مزرعه توليد غذا بودند و از ضايعات كشتارگاهي براي تعذيه آبزيان استفاده مي كردند. همينطور براي خوراك هاي آغازين قزل آلا، شيلات اقدام به واردات غذاي مناسب آبزيان از كشورهاي دانمارك و آلمان مي نمود. ضمن اينكه به كپورها نيز به روش سنتي غذا داده مي شد.

توسعه آبزي پروري در كشور نيازمند توسعه نهاد هاي تاثيرگذار در اين زمينه همچون واحد هاي توليدي خوراك آبزيان مي باشد.  در واقع لازم است براي افزايش ارزش افزوده حاصل از آبزي پروري، توليد خوراك آبزيان در داخل كشور انجام شود و واردات آن كاهش يابد. خوشبختانه با برنامه ريزي هايي كه در اين زمينه انجام شده است، شاهد افزايش توليدات داخلي و همينطور كاهش واردات در زمينه خوراك آبزيان هستيم.

نوع خوراك

توليد خوراك آبزيان شامل توليد خوراك براي مراحل رشد آبزيان شامل آغازين، رشد و پاياني مي باشد. در سيستم هاي پرورشي آبزيان، براي اينكه آن ها مراحل رشد و نمو را به بهترين شكل ممكن طي كنند، لازم است علاوه بر غذاهاي طبيعي موجود در استخر، غذاهاي كاملي را دريافت كنند.

به همين دليل در توليد خوراك آبزيان سعي مي شود غذاي كاملي كه از نظر مواد اصلي تشكيل دهنده، شامل چربي، پروتئين، انواع ويتامين هاي لازم و … است با فرمول مشخصي تهيه گردد و در اختيار آبزيان قرار بگيرد تا در مقاطع مختلف زندگي خود، بتوانند از آن ها استفاده كنند.

از نكات مهم در توليد خوراك آبزيان، اندازه غذا مي باشد؛ دليل اين موضوع اين است كه آبزيان در مقاطع مختلف زندگي و رشد خود، به اندازه هاي متفاوتي از غذا نياز دارند. در واقع اندازه غذا بايد متناسب با مرحله رشد آبزيان باشد تا بتوانند به راحتي آن را مصرف كنند. به طوري كه آبزيان كوچك به غذاي كوچك و آبزيان بزرگ به غذاهايي در ابعاد بزرگ تر نياز دارند. از سويي ديگر، تركيبات به كار رفته در غذاي آبزيان نيز بايد حتما متناسب با سن و وزن آن ها باشد.

بنابراين براي توليد خوراك آبزيان بايد ابعاد فيزيكي، كيفيت و فرمولاسيون شيميايي و ديگر تركيبات لحاظ شود تا بهترين اثر گذاري را در زمينه پرورش آبزيان داشته باشد.

نام و كد آيسيك محصول | طرح توليد خوراك آبزيان با روش اكسترودر

بر اساس سيستم طبقه بندي وزارت صنايع و معادن، كد آيسيك مرتبط با توليد خوراك آبزيان شامل موارد زير مي باشد.

  • بسته بندي خوراك دام، طيور و آبزيان : كد 15331170
  • خوراك آماده آبزيان :  كد 15331120

شرايط واردات

واردات خوراك آبزيان غالبا شامل واردات انواع مكمل هاي غذايي و كنسانتره ها صورت مي گيرد. البته از آنجايي كه كشور ايران در زمينه توليد خوراك آبزيان فعاليت دارد، واردات آن ها نيز متناسب با نياز داخلي و تحت نظر سازمان دامپزشكي كشور و شيلات انجام مي شود.

توضيح موارد مصرف و كاربرد

همانطور كه از نام محصول مورد بررسي در طرح توجيهي توليد خوراك آبزيان مشخص است، از اين محصول در زمينه توليد و پرورش آبزيان در تمامي مراكز مرتبط استفاده مي گردد.

بررسي كالاهاي جايگزين و تجزيه و تحليل اثرات آن بر مصرف محصول

در بررسي كالاهاي جايگزين خوراك آبزيان، مي توانيم بگوييم كه امروزه در اكثر واحد هاي توليدي و پرورش آبزيان، از خوراك هاي يكساني براي آن ها استفاده مي شود و شايد فقط در فصول مختلف سال، مكمل هاي موجود در آن كمي متغير باشد.

بنابراين به طور كلي در زمينه خوراك آبزيان نمي توان جايگزيني را براي اين محصول معرفي كرد كه داراي خواص و ويژگي هاي آن باشد و بتواند به عنوان يك منبع غني براي تغذيه آبزيان به كار رود.

اهميت استراتژيكي كالا در دنياي امروز | طرح توليد خوراك آبزيان با روش اكسترودر

تغذيه در پرورش آبزيان پرورشي سرد آبي و گرم آبي، داراي جايگاه ويژه اي است. مراحل تغذيه آبزيان از زمان تولد ماهي ها و ميگوها و تا زماني كه آماده صيد و ارائه به بازار هستند، ادامه دارد.

بنابراين از مهم ترين موضوعات در پرورش آبزيان تغذيه است كه بيشترين هزينه هاي توليد انواع ماهي و ميگو را نيز به خود اختصاص مي دهد. گفتني است كه تغذيه آبزيان داراي تاثير مستقيمي بر رشد و كيفيت آن ها نيز خواهد داشت.

در صورتي كه براي تغذيه آبزيان برنامه ريزي درستي انجام نشود، مي تواند ضرر و خسارت هاي بسياري را براي سرمايه گذار در پي داشته باشد. بنابراين اهميت تغذيه آبزيان، بيانگر اهميت توليد خوراك آبزيان است.

كشورهاي عمده توليد كننده و مصرف كننده محصول

در شرايط كنوني كه اغلب كشورها به تغذيه آبزيان اهميت مي دهند، محصول مورد بررسي در طرح توجيهي توليد خوراك آبزيان در اغلب كشورها مورد استفاده قرار مي گيرد؛ به همين دليل مصرف كنندگان خود تلاش دارند اقدام به توليد خوراك آبزيان نمايند و واردات آن را به حداقل برسانند.

با اين حال آمار توليد خوراك آبزيان در كشورهاي جهاني شامل چين، تايوان، شيلي، فرانسه، هلند، استراليا و … بيش از ديگر كشورها مي باشد. همينطور كشورهايي كه بيشترين مصرف خوراك آبزيان را نيز دارند شامل كشورهاي چين، ايران و زلاندنو هستند.

مواد اوليه مورد نياز براي توليد خوراك آبزيان

براي توليد خوراك آبزيان به برخي مواد اوليه شامل موارد زير نياز است:

  • آرد يونجه
  • آرد خون
  • آرد ذرت
  • گلوتن ذرت
  • كنجاله تخم پنبه
  • پودر پر هيدروليز شده
  • آرد ماهي
  • آرد ماهي غني شده
  • آرد گوشت – استخوان
  • آرد ضايعات طيور
  • سبوس برنج
  • سبوس گندم
  • آرد ميگو
  • آرد اسكوئيد
  • كنجاله سويا
  • دانه سويا
  • آرد گندم
  • گلوتن گندم
  • مخمر
  • جو
  • مكمل هاي معدني
  • مكمل هاي ويتاميني
  • آنتي اكسيدان
  • ضد قارچ
  • پودر گوشت
  • روغن ماهي
  • ملاس
  • ديگر افزودني ها

دانش فني و روش توليد | طرح توليد خوراك آبزيان با روش اكسترودر

توليد خوراك آبزيان پرورشي بر اساس آخرين تكنولوژي هاي موجود در جهان، شامل مراحل زير است:

  • مرحله اول : تعيين كيفيت مواد اوليه و مواد افزودني مورد نياز براي توليد غذاي آبزيان
  • مرحله دوم : نگهداري از مواد اوليه در انبار ها پس از تهيه و تفكيك آن ها
  • مرحله سوم : نگهداري مواد اوليه مخصوص شامل روغن ها، ويتامين ها، مواد اوليه خاص و … در محلول هاي مشخص در انبارها و با استفاده از شرايط فيزيكي مشخص
  • مرحله چهارم : توزين مواد اوليه و مواد افزودني با استفاده از فرمولاسيون مورد استفاده
  • مرحله پنجم : مخلوط مواد معدني و ويتامين ها
  • مرحله ششم : آسياب كردن مواد اوليه با ابعاد درشت و نگهداري از آن ها در سيلوهاي مواد سازي – دقت در آسياب صحيح و رسيدن به دانه بندي و اندازه هاي مورد نياز
  • مرحله هفتم : الك كردن و مش بندي مواد اوليه
  • مرحله هشتم : مخلوط كردن مواد
  • مرحله نهم : شكل دادن به دانه هاي غذايي و تهيه پلت خوراكي
  • مرحله دهم : اندازه كردن خوراك آبزيان
  • مرحله يازدهم : الك كردن به منظور دانه بندي خوراك ساخته شده
  • مرحله دوازدهم : بسته بندي خوراك
  • مرحله سيزدهم : انبار كردن براي حمل

عوامل تاثير گذار بر كيفيت غذاي آبزيان | طرح توليد خوراك آبزيان با روش اكسترودر

در كيفيت غذايي كه براي آبزيان توليد مي شود، عوامل بسياري تاثير گذار هستند كه در ادامه به مهم ترين آن ها اشاره كرده ايم:

  • قوانين بازرسي دولتي براي نظارت بر كيفيت غذاي توليد شده براي آبزيان
  • ساختمان كارخانه و تاسيسات فرآوري و لزوم تاسيس آن در مناطق غير آلوده و دور از محل هاي آلاينده ها و همينطور وضيعيت بهداشتي كف، سقف و ديوار هاي كارخانه، جداسازي مناسب قسمت هاي مختلف كارخانه، مسير مناسب حركت كاركنان، تهويه مناسب، نور كافي و  …
  • كاركنان با تجربه و آموزش ديده
  • ماشين آلات و تجهيزات مورد استفاده و متناسب با آخرين تكنولوژي هاي روز
  • كيفيت مواد اوليه و خام
  • انبار نگهداري مواد خام
  • انجام مرحله آسياب كردن با بالاترين كيفيت براي توليد غذاي باكيفيت و عدم برخورداري از مواد اوليه درشت و آسياب نشده
  • تفكيك درست مواد اوليه و جداسازي ذرات فلزي
  • انجام صحيح فرآيند توزين و مخلوط كردن مواد اوليه
  • شكل دهي به صحيح به غذاها و توليد پلت متناسب با سن و وزن ماهي
  • درصد چربي، رطوبت، نحوه خنك سازي، نحوه نگهداري و …
  • جا به جايي مناسب غذا با استفاده از خودروهاي حمل غذاي مناسب و همينطور نگهداري در شرايط ايده آل براي غذاي آبزيان به دور از نور مستقيم خورشيد
  • روش هاي كنترل كيفيت غذاي آبزيات با استفاده از روش هاي كنترل بيولوژيك (زيستي )، كنترل ميكروبي، كنترل شيميايي،  كنترل فيزيكي يا ارزشيابي حسي و …
  •  و …

تجهيزات و دستگاه هاي مورد نياز در روش اكسترودر

در فرآيند توليد غذاي آبزيان به روش اكسترودر، به تجهيزاتي نياز است كه از خارج از كشور وارد مي شود. اين تجهيزات شامل دستگاه هاي ورود مواد اوليه، دستگاه هاي قسمت اكسترودر، اضافه كردن چربي و … است. در ادامه به تمامي تجهيزاتي كه در خط توليد غذاي آبزيان نياز است، اشاره كرده ايم:

گروه : 1 ورود مواد اوليه | طرح توليد خوراك آبزيان با روش اكسترودر

  • مارپيچ انتقال
  • بالابر
  • الك دانه بندي
  • آهنرباي استوانه اي
  • تقسيم كن روتوري مواد اوليه به مخازن فرمول غذايي
  • مخازن فرمول غذايي
  • اندازه گير سطح مواد در حالت پر
  • اندازه گير سطح مواد در خالت خالي
  • مارپيچ توزين
  • باسكول توزين و ميكسر و متعلقات و سازه هاي قرار گيري و كامپيوتر
  • مارپيچ توزين و قيف مياني
  • مارپيچ تخليه مواد توزين شده از باسكول

گروه 2 : آسياب اوليه

  • مخازن پيش آسياب
  • نشان دهنده سطح مواد در مخازن بالا
  • مارپيچ دو قلو
  • مخزن اوليه بالاي آسياب چكشي
  • سيستم كنترل آسياب چكشي
  • مخزن اوليه بعد از آسياب
  • فيلتر گرد و غبار گير سيستم آسياب چكشي
  • فن راديال
  • ميكسر اختلاط
  • سيستم روغن پاش
  • مخزن ثانويه بعد از ميكسر
  • اندازه گير سطح مواد اوليه در مخزن ميكسر
  • مارپيچ انتقال
  • بالابر

گروه 3 : قسمت اكسترودر

  • مخازن فرمول غذايي
  • نشان دهنده سطح مواد در مخازن بالا بصورت گردان
  • مارپيچ هاي توزين زيرين مخازن فرمول غذايي
  • كانديشنر اختلاط مواد با مايعات و موتور راه اندازو سيستم اضافه نمودن بخار
  • سيس تم توزين آب به دستگاه اكسترودر با كنترل اتوماتيك
  • 2 طبقه كانديشنر استوانه اي
  • مارپيچ توزين دوبلكس
  • كن كولر با موتور لنگ گردان تقسيم كن بار به دستگاه خشك
  • خشك كن دو طبقه
  • جعبه خروجي از بلت به جعبه ورودي خشك كن
  • مبدل حرارتي خشك كن با ولوهاي كنترلي
  • جعبه خروجي با ليميت سوييچ جهت انتقال مش از خشك كن
    فن راديال
  • ابزار دقيق تنظيم فلاپ فن راديال
  • سايكلون
  • روتوري ولو
  • كرامبلر
  • بالابر
  • الك دانه بندي و عبور مش به بالاي كانديشنر
  • جعبه خروجي مواد
  • سيستم كنترل اكسترودر و ماشين آلات عمل آوري
  • كشويي پنوماتيك
  • مارپيچ هاي توزين و اختلاط زيرين مخازن فرمول غذايي
  • سيستم توزين آب
  • اكسترودر
  • اندازي اكسترودر سيستم كنترل دور متغير راه
  • بلت برگردان اكسترودر
  • سيستم كنترل PIC اكسترودر و ماشين آلات عمل آوري

گروه 4 : اضافه نمودن چربي

  • تانك ذخيره ملاس
  • نشان دهنده سطح مواد در مخزن
  • فيلتر دو گانه تانك ذخيره ملاس
  • ليستين سيستم توزين، پمپ چربي
  • سيستم توزين مايعات
  • سيستم گرمايش لوله اي مايعات
  • لوله كشي مربوط به چربي

گروه 5 : ماشين آلات حاضر بفروش | طرح توليد خوراك آبزيان با روش اكسترودر

  • مخازن
  • نشان دهنده سطح مواد اوليه مخازن
  • نشان دهنده سطح مواد اوليه مخازن
  • سيم بار كشويي تق
  • مخزن مياني
  • سيستم گوني زني دفيق با كليه متعلقات
  • مخازن گوني زني
  • مخزن مياني
  • روتواسپري
  • سييستم توزين مايعات

گروه 6 : تاسيسات برقي | طرح توليد خوراك آبزيان با روش اكسترودر

  • تابلو قدرت ماشين آلات
  • تابلو كنترل و ميميك عملكرد قفل ماشين آلات
  • مواد مصالح مونتاژ برق و الكترونيك سيني، كابل سيم، اتصالات
  • لوله و سوييچ هاي امر
  • جنسي قطع برق در زمان تعميرات
  • كمپرسور هاي هوا
  • ژنراتور

خدمات قابل ارايه كاردوك به طرح‌ها و واحدهاي توليد كننده

براي تهيه طرح توجيهي در زمينه هاي مختلف مي توانيد با كارشناسان تماس بگيريد. از جمله خدمات مركز مشاوره كسب و كار كاردوك مي توان به موارد زير اشاره داشت :

  • ارائه خدمات در انتخاب ماشين آلات، تاسيسات عمومي و طراحي سايت پلان
  • تامين نيروي انساني نصب و راه اندازي ماشين آلات و تاسيات عمومي طرح توليد
  • مشاوره فرمولاسيون مواد اوليه
  • مشاوره اصلاح تكنواوژي، نوسازي و بازسازي واحدهاي قديمي
  • مشاوره صادرات محصول با كيفيت به  كشورهاي ديگر
  • تهيه طرح توجيهي و امكان سنجي طرح با استفاده از نرم افزار كامفار توسط متخصصين كارآمد مهندسي
  • ثبت نام در سامانه بهين ياب و سامانه مختلف

براي دريافت مشاوره از متخصصان مركز مشاوره كسب و كار و كاريابي كاردوك جهت نوشتن طرح توجيهي مي توانيد با شماره 02166418908 تماس بگيريد.

 

 

منبع: طرح توليد خوراك آبزيان با روش اكسترودر

امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۳۵:۲۸ ] [ كاردوك ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : 9
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی